Våridyll?

Publicerad av

Jo men nästan. De senaste dagarna har våren verkligen kommit igång här hos oss i Tvillingstäderna och det är verkligen härligt… förutom vinden då! Det blåser, blåser och blåser i ett. Och inte varma, sköna vindpustar utan konstanta, hårda vindar. Även om termometern har sökt sig upp till 13 och 19 plusgrader gäller det ändå att hitta ngt hörn i lä för att kunna njuta av dessa temperaturer. Vindarna är nämligen inte bara hårda, de är riktigt iskalla också.

I söndags blev det i alla fall skönt utomhus på verandan bakom vårt hem och hundarna njöt nog lika mycket som jag. Jag försökte sticka, men en av mina strumpstickor blåste ur famnen min och landade mellan plankorna på verandan under mig!

Som vi sökte Maken och jag! Ser ni den? Stickan balanserade under solstolen jag satt på och när jag flyttade på den och lade mig ner på magen såg jag stickan. Mycket nöjd var jag över att ha hittat den eftersom paketet med dessa i den här storleken var splitternya.

Åtminstone har vi kunnat äta ute på den täckta delen av verandan och det har varit väldigt härligt. I lä bakom fönstren känns solen varm och skön på seneftermiddagen

Jag gjorde fajitas på kyckling och grönsaker för ngn dag sedan och vi åt ute i solen. Lätt och gott att göra och serveras i mjuka tortillabröd.

Strimlade paprikor, tärnade tomater, kycklingbröst, lök, körvel steks i olja och kryddas med salt, peppar, chilipulver, kummin och koriander. Servera i varma, mjuka tortillabröd med riven ost, salsa, gräddfil och guacamole. Gärna majschips vid sidan om. Så gott och rätt nyttigt också.

4 kommentarer

  1. Vad härligt det ser ut, hundarna njuter! Fajitas är smaskens så gott! hoppas du får en bra fortsättning på veckan. Här fortsätter jobb och studier ännu.

    Gillad av 2 personer

  2. Så skönt att vårvärmen har kommit till er. Här har det varit väldigt kallt men i dag är det sol och hela 10 grader. Nu hoppas jag att det fortsätter så för jag är trött på vinterkläder.

    Så god maten såg ut. Vi brukar göra något liknande och det är alltid ett säkert kort.

    Det var verkligen ett klurigt gömställe så jag förstår att det inte var helt lätt att hitta stickan men den som söker han finner!

    Önskar en fin torsdag!

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Torsdagen är påbörjad och denna dag skall vi föräras med hela 20+ grader! Dock inte förrän sent på eftermiddagen. Det är ju trots allt rätt tidig vår ändå. 😊
      Jo det var lustigt hur stickan föll. Jag var väldigt glad när den kom tillrätta! 😊
      God fortsättning på torsdagen!

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.