Sista dagen på åk 8…

Publicerad av

… blev ett hejdundrande jippo och jag hade turen att få vara med! Lärarna och hem och skola föreningen hade tillsammans ordnat ett riktigt jippo för de 900 + eleverna i åk 8 och ville naturligtvis ha hjälp av föräldrarna. Förfrågan skickades ut via mejl för flera veckor sedan. Årskurs 8 innebär slutet på mellanskolan och nästa år är det åk 9 som gäller i gymnasiet. Det känns lite märkligt att ha det yngsta barnet börja på gymnasiet, verkligen….

Vi var ca.100 föräldrar som ställde upp som frivilliga under eftermiddagen att hålla ett öga på eleverna då de gick mellan de olika aktiviteterna. Allting var planerat, arrangerat och uppsatt på förhand. Allt vi föräldrar behövde göra var att hålla ett öga på eleverna.

Jag hamnade utomhus i det fantastiskt vackra vädret bland hopptornen och hoppborgarna. Det fanns flera att välja mellan. Elverna var indelade i fyra grupper som turades om mellan de olika aktiviteterna inne i skolan och utomhus. ( jag tog bilderna mellan gruppbyten)

Hos oss råder inga traditonella skolavslutningar som existerar hemma i Norden. Den sista skoldagen är av normal längd och inga finkläder behövs heller. Slutbetygen kommer visserligen hem, men via nätet, inte i handen.

Det blev i alla fall en trevlig eftermiddag, även om det blev en aning varmt att stå ute i solen mellan 12.30-15.30. Lillasyster var mindre glad över att mor i huset skulle hjälpa till, men jag var en väldigt duktig mamma och höll mig på avstånd från henne och henens kompisar. En glad vinkning då jag såg henne, men det var också allt.

Lillasyster med kompar gick med en lama! En av aktiviteterna och som jag trodde, reagerade Lillasyster. Hon är nämligen allergisk mot alla djur med hovar och klövar! Kliade, fick tungt att andas etc. bara för henne att fortsätta till nästa aktivitet.

Det blev alltså en väldigt lyckad eftermiddag och nu är det då officiellt sommarlov hos oss med! Sonen jobbar heltid innan vi flyttar honom till universitet i augusti och Lillasyster…? Ja, vi får se vad hon hittar på i sommar? Ännu för ung för ngt sommarjobb, men jag gissar det blir en del kul med kompisarna!

8 kommentarer

  1. Jo, men en semester är väl inte så fy skam det heller…? Tack, jo jag tror att det blir ett bra sådant. Häng med kompisar, sol och simning. Vad mera kan en 14 åring på sommarlov begära?

   Gilla

  1. Jo vi var onekligen många. Kring 100 föräldrar allt som allt gissar jag, men så är skolan stor också med många elever.
   Sommarlovshäng blir nog bra, jo. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.