Vegetariska måltider x3!

Publicerad av

Åter blev det denna nya rätt ikväll och den är verkligen SÅ delikat. Jag ändrade en del från det originella receptet och denna variant tycker både Maken och jag om. De vita bitarna som syns i stekpannan är tofu. Ngt som jag trodde att jag aldrig någonsin skulle stoppa i munnen! Tänk vad man kan ändra sig! En bra proteinkälla och tillverkad av soja. Låga kalorier och faktiskt sgs helt utan smak. Däremot fungerade tofun nästan som svamp och drar åt sig både vätska och smak. Den starka, sydkoreanska Gochujang såsen som denna rätt kryddas med dras upp av tofun och blir riktigt, riktgt god.

Risnudlarna känns mera autentiska i denna rätt än vanlig pasta och körsbärstomaterna, gräslöken ( som jag tyvärr inte hade tillgänglig idag.) och schalottenlöken passar utmärkt och ger god smak åt hela rätten.Jag. Steker grönsakerna i olivolja och en klick smör tills löken är genomskinlig. Sedan lägger jag till tofun skuren i bitar. ( efter att den runnit av sig i ca.20 min). Jag häller rikligt med Gochujang sås över alltsammans och blandar om. Kokar risnudlarna 3-4 min i hett vatten i skild kastrull och lägger dem i stekpannan med tofun och grönsakerna när de är mjuka. Blandar om och serverar. SÅ gott!

Denna vecka har vi alltså ätit vegetariskt tre ggr och det känns bra. Nu tycker jag också att jag börjar ha mera vegetariska recept att välja mellan. Snart är det sommar och hett och då blir det svala sallader som gäller. Både med och utan olika kött-och fisksorter.

Dagens stickning då? Med foten fortfarande i paket, blir det mycket sittande. Vilket ortopeden naturligtvis rekommenderade under dessa två veckor.

Naturligtvis blev det en till mössa. Denna blev jag väldigt nöjd med och mjuk är den i merinoull och alpacka. Åter behöver jag ett nytt projekt…. Bäst jag går och gräver i garnkorgen….

2 kommentarer

  1. Numera finns det en uppsjö av vegetariska och veganska recept på nätet tycker jag. Kul och nyttigt att lägga in några sådana i kosten. I svenska skolor erbjuds alltid ett sådant alternativ varje dag vilket är bra.
    Så fin mössan blev och lite i svenska färger 😀

    Önskar en fin fredag!

    Gillad av 1 person

    1. Likadant är det i skolorna i Minnesota. Det erbjuds vanligtvis 2 varmrätter varav en är vegetarisk. Mycket bra, jo.
      Tack! Jo, mössan blev lite svenskbetonad eller hur…? Eller kanske ukrainsk…? 😊

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.