Kulturkrock

Publicerad av

I fredags bjöd det på kulturkrock med stora mått mätt för min del. Kyrkan som vi hör till ordnade maskeradkväll och Lillan och Sonen klädde ut sig. Dottern klädde också ut sig och kom med, men inte för att deltaga i de olika spelen och lekarna utan för att hjälpa till. Själv gick jag, som vanligt, utklädd till mig själv!

Det här med Halloween har jag aldrig riktigt förstått mig på eller adopterat. Jovisst, vi skär lyktor utav pumpor och visste går vi ut i mörkret på Halloweenkvällen, men att börja pryda vårt hem både på insidan och utsidan med spöken och spindelnät, det har liksom aldrig fallit mig i smaken.

Hur som helst, barnen var nöjda med kvällen och vann mycket godis och lite smågrejer. Eftersom maskeraden ordnades vid vår kyrka träffade vi också en hel del vänner och bekanta, vilket var skoj. För mig var det intressant att se hur många av föräldrarna som klädde ut sig. Igen inget som faller mig i smaken. Kanske jag är en helt obotlig tråkmåns, vem vet?! 😉

Direkt efter maskeradkvällen och det amerikanska inslaget svängde vi helt på klacken och kvällen blev nordisk, eller rättare sagt svensk!

Vi gick in i gudstjänstsalen för att gå på konsert. Mariakören under ledning av Lennart Johansson från Luleå gästar i dagarna Tvillingstäderna och en av konserterna som de gav, gavs vid Calvary Lutheran. Vår kyrka igen, alltså!

Lennart Johanson har gästat oss förut, men då med en annan av sina sju körer, The Swedish Gospel Choir. Både Maken och jag har hört denna kör två ggr och tyckte att den var riktigt bra.
Mariakören hade vi alltså aldrig hört förut. De var här för att framföra den nyskrivna musikalen ‘Den oändliga resan’ skriven av körens dirigent Lennart Johanson. Musikalen handlar om utvandringen från Sverige på 1850 talet, alltså samma tema som musikalen ‘Kristina från Duvemåla’.
Det blev en trevlig kväll med en bra kör och en helt fantastisk soloist. Roligt var det naturligtvis att höra sånger sjungna på svenska och precis som jag hade anat, tog hemlängtan tag i mig. Konserten började med att vår USAs nationalsång och Sveriges nationalsång sjöngs av både publik och kör tillsammans. Jag fick en hel del blickar när jag sjöng med i ‘Du gamla, du fria’! 😉

Lillan utklädd till en av ponnyhästarna i ‘My Little Pony’

Sonen bryter arm med en gorilla!

Lillans tur!

Mariakören uppför ‘Den oändliga resan’. Lennart Johanson vid flygeln.

2 kommentarer

 1. Det är nog en helt annan tradition där borta då man kommer till halloween. Men säkert roligt för barnen att få gå runt.
  Int sku jag heller klä ut varken hus eller mig själv som vuxen…
  Det måst nog vara otroligt roligt för dig att få höra och träffa på det svenska språket, även fastän det är rikssvenska.

  Gilla

  1. Jo, det är ljuv musik för mina öron att höra svenska varken det är rikssvenska eller finlandssvenska. Riktigt härligt brukar det vara att vänta på flyget i Hfors som skall ta mig till Krombi. DÅ brukar den bekanta Jeppisdialekten nå mina öron..;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.