Sköna april-välkommen!

Publicerad av

Under seneftermiddagen satt jag utomhus och jobbade på denna. En mössa i restgarner och ett nytt mönster som jag aldrig provat. Det är inte helt rätt, det blir nog att testa igen. Däremot mycket kul och utmanande och nöjd är jag över allt jag lärt mig under de senaste månaderna då det kommer till mönster- stickning. Så roligt!

Vädret visade sig från sin allra bästa sida denna torsdag. Minus blåsten då som har varit mer eller mindre konstant hela denna månad. Däremot blev det ljuvliga 20 plusgrader i solen och efter att jag hade sprungit några ärenden på eftermiddagen kom jag hem och bytte om till t skjorta och shorts och satte mig bekvämt i solen och någorlunda i lä. Egentligen borde jag ha tagit mig en svängom med dammsugaren, men imorgon, fredag har det lovats mycket kyligare, mera blåst och endast 12 plusgrader. Lär bli en utmärkt dag att fara omkring med dammsugaren då.

För er som kanske kommer ihåg solpanelerna som vi installerade i vintras kanske undrar hur det går för dessa? Jodå, nu när det är vår och solen står allt högre på himlen och allt längre, producerar vi en hel del mera energi än i vintras. Bilden ovan är tagen från appen som visar produktionen. Vi har 37 paneler på taket och hittills har vår elräkning gått ner med hälften! Inte illa minsann! Det är lite roligt också att appen berättar hur många träd vi planterat sedan solpanelerna började jobba och hittills har vi alltså planterat 32 träd. Vi har ju naturligtvis inte planterat några träd, men denna jämförelse ger i alla fall ett bra perspektiv.

I helgen har det lovats en hel del regn, vilket faktiskt är bra. Torkan som vi led av här i Minnesota efter den enormt torra vintern, börjar vara ett minne blott, tack och lov. Extra regn och kyla är just nu bara välkommet.. Bra stick-och städväder helt enkelt.

God morgon på fredagen medan vi kryper i säng här på den västra sidan av Potten!

4 kommentarer

  1. Så fin mössan blir! Mönsterstickning är inte lätt men övning ger färdighet.

    Det var inte illa att elräkningen sjunkit med hälften. 32 ”planterade träd” är verkligen inte illa det heller. Solpaneler är en en bra investering men dessvärre är det begränsat hos oss var man kan ha det. Försvarstekniska skäl men det har jag nog skrivit redan.

    Önskar en fin fredag!

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Jo det har du berättat. Undrar om det handlar om reflektionen från panelerna…? Nåja, man kan ju vara grön på alla möjliga andra sätt också och hjälpa till att dra sitt strå till stacken. 😊

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.