En riktigt spännande måndag…

Publicerad av

.. blev det för Fiona, vår Boston Terrier! Det blev nämligen besök på hunddagis! Fiona är ingen hund som gärna umgås med ngn annan än familjen och storasyster Lilly, vår Golden Doodle och äldre hund. Ni som följer dessa vardagliga skriverier vet att det nalkas bröllop i vår familj om några veckor. Våra vanliga hundskötare är naturligtvis också bjudna på detta bröllop och en nödlösning måste helt enkelt hittas.

Jag kontaktade en del hunddagis/pensionat för en tid sedan men ingen hade plats under den viktiga helgen. Förutom då detta som syns på bilden ovan Camp Bow Wow. En helg i juli? Jodå, inga problem, Lilly har varit här förut, för flera år sedan, men inte Fiona. För att Fiona skulle få vara hotellgäst en hel helg behövde hon först ha en sk. ‘Trial day’.

Denna vistelse behövde vara tre timmar lång eller längre och om besöket gick bra, skulle Fiona också vara mycket välkommen under helgen i juli.

Lillasyster och jag lämnade av Fiona vid 11 tiden på förmiddagen och vid 16.30 tiden befann vi oss åter på plats för att hämta denna stackars, rädda lilla hundvarelse. Under timmarna hon vistades på dagiset kollade jag titt som tätt deras Web cam….

Här syns Fiona längst till vänster i bild. Spanar in de andra hundarna och undrar nog vart hon har kommit…

På denna bild syns hon alldeles i mitten på bilden. Fortfarande inte bland de andra hundarna, men i alla fall en aning närmare dem.

Det var en synnerligen trött och glad hund som vi hämtade i eftermiddag och ännu gladare blev hon vid hemkomst. Det som förvånade oss allra mest med dagens dagisbesök att Fiona är välkommen tillbaka närhelst vi vill och definitivt under bröllopshelgen i juli. Hon var mest osäker, men var aldrig aggressiv mot ngn, varken skötare eller hund och det är väl det som räknas på dessa ställen.

Ikväll här hemma har Fiona minsann varit en mycket lugn hund. Gissar nog att hon är rätt trött efter detta äventyr… Åskan, blixtarna och hällregnet störde henne visserligen, så för tillfället sover hon under Mattes och Husses säng istället för i henens vanliga bur….

3 kommentarer

  1. Så skönt att det fungerade bra. I vissa lägen så får man inte tag på hundvakt och då är det bra med en plan B. Även i Sverige är det så att man provlämnar för att se hur det fungerar. Vi har haft våra på pensionat några gånger och det har oftast fungerat utmärkt. Den allra bästa lösningen var när vår dotters blivande svärfar hade hundpensionat. När han lämnade sin tjänst vid sjukhuset så öppnade han ett sådant och där hade hundarna det fenomenalt bra. Tryggt att veta vem man lämnade hos.

    Så spännande att det snart är dags för bröllop. En milstolpe i livet och vilken glädje!

    Önskar en fin tisdag!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.