Tung, svart sörja och en massa ogräs

Publicerad av
Stranden har producerat en hel massa växtlighet de senaste tre veckorna

Har man strand så måste den underhållas. Har man strand vid en insjö, måste den underhållas ännu mera! Varenda gång vi kommer till sommarstugan under den varma delen av året gäller det att kratta och rensa, rensa och kratta och kratta och rensa ännu mera! Om jag vill behålla denna lilla, men naggande goda strand.

En och en halv timme spenderade jag med krattan denna eftermiddag. Ömsom i det kyliga vattnet, ömsom i den varma sanden. Barfota naturligtvis för det var 25 grader varmt med halvmulet mest hela eftermiddagen. Helt underbart, ljuvligt sommarväder, och alldeles ovanligt varmt för slutet på maj. Kändes mera som juli faktiskt.

Stradnen blev krattad och ren och nöjd är jag. Tyvärr är det inte så trevligt att sätta sig i sanden och njuta av utsikten och solen eftersom det kryllar av myror på denna lilla strand. Hur som haver skall den behållas och det gäller alltså att fortsätta underhållet då.

Idga var nog det tyngsta jobbet att kratta bort allt det svarta avfall som spolats iland under vintern från all den växtlighet som finns runtom sjön. Löv, barr, grenar mm som tillsammans bildar en tung, svart sörja som naturligtvis är väldigt näringsrik eftersom materialet håller på att förmultna och ännu mera ogräs trivs i detta. Innan vi tyr kosan hemåt till Förorten imorgon, har jag bett Maken använda spade och gräva bort en del av den stora hög med svart sörja som jag krattade ihop idag. Den är helt enkelt för tung för mig att flytta på.

Efter allt krattande och rensande

Det blev en fantastiskt produktiv lördag igen. Då vi kommer på bara en snabbvisit har vi egentligen endast en hel dag här och schemat är fullspäckat.

Maken håller fast vid den jättelika båstställningen så att det inte flyter iväg

Att flytta den jättelika båtställningen ut i vattnet på stora flytande kuddar ämnad för den gick som en dans! Jag var mycket skeptisk då Maken köpte dessa tidigare i vår, men lät honom hållas. Tänkte att han förhoppningsvis visste vad han höll på med, men jag trodde nog verkligen inte att de skulle lyfta hela ställningen så bra upp ur vattnet som de gjorde. Senaste gång vi var här för tre veckor sedan installerade Maken dessa kuddar. De syns på bilden ovan som två stora ljusgula uppblåsta madrasser,

Vi började stående i vattnet medan Maken fyllde kuddarna med luft. Så fort båda var fyllda hade hela ställningen höjts högt upp i vattnet och det var mer eller mindre bara att guida den ut i sjön och hålla fast vid den så att den inte seglade iväg. Maken styrde den med flit till bryggan och sedan steg vi båda upp ur vattnet och endast med ett rep fick Maken den runt bryggan och på plats. Sedan släppte han ut luften ur kuddarna och nu får de vara kvar fastsatta på båtställningen under vattnet under hela sommaren. Till hösten fyller han dem igen med luft och flyter hela ställningen i land igen. Genialt helt enkelt!

En ny leksak anlände idag också

Till Sonens stora glädje hämtade Maken denna nya leksak idag också. Den hade kommit in till affären passligt till början av sommarsäsongen och nu står den parkerad och väntar på att ungdomarna kommer hit. Det är klart att den är inhandlad för hela familjen, men om jag känner vår Son, blir det nog han som kör den mest!

Nu är det kväller och vi sitter här i allsköns ro på våra skärmar. Nöjda med den produktiva dagen. Gott har vi också ätit. Grillat.

Ungdomarna hemma i Förorten verkar ha klarat dagen helt utan problem och ngt annat hade vi ju inte trott heller. Till och med gräsmattan är klippt av Lillasyster vilket betyder att undertecknad inte behöver ta hand om det jobbet efter hemkomst imorgon. Inte alls illa!

Lite läsning i hängmattan hann jag också med efter avslutat arbete med stranden

8 kommentarer

    1. Jo vi ligger inte på latsidan då vi åker på snabbvisit! 😉
      Tack! ’Min’ strand är inget Fäboda- men ändå älskad och uppskattad! Man tager vad man haver. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.