Fin i håret- trots allt

Publicerad av

Det kom en del emellan så skrev aldrig om mitt vårhår! Det var nämligen så att jag vaknade med ont i bröstet och halsen förra tisdagen, men visste ju inte då att det var Covid på gång. Hade en tid inbokad för att göra mig lite vårsnygg i håret. Min egen, naturliga ljusblonda hårfärg, börjar ha en hel del grått i sig måste jag säga. Närmar sig de 50 så är det ju helt naturligt det också. Nu är det egentligen inte de gråvita hårstråna som stör mig. Det är mera diskvattenfärgen på håret som stör mig. Ngt mellan brunt, blont med grått här och där… det stör mig!

Före färgningen. Det gråa syns, mer och mer, men det är alltså det brungråa jag vill få bort….

Eftersom jag vaknade med ont i bröstet kontaktade jag min frissa. Hur ville hon göra? Ville hon jag ombokade min tid? Bar munskydd kanske? Vi kom överens om att jag skulle komma som planerat och ha på mig munskydd. Sagt och gjort. På utsatt tid infann jag mig vid frissan 30 min bort.

Så mycket bättre!

Två timmar senare kom jag ut, fortfarande med munskyddet på och med vårhår! Ljusare i håret och det grå/brun/blonda borta än en tid. Nöjd helt enkelt!

Selfie efter att jag kom hem och innan jag blev så trött….

Följande kväll fick jag alltså svar på mitt Covid prov. Jovisst var det positivt som ni alla läsare vet och jag blev sängliggande i flera dagar…. Imorse meddelade jag min frissa om att jag faktiskt var säkert hejdlöst smittosam när jag var på besök hos henne för en vecka sedan och månne jag hade smittat henne?

Svaret kom ganska snabbt. Näpp, hon var alldeles frisk som en nötkärna och tydligen hade mitt KN95 ( nu vet jag inte vad dessa heter på svenska. Men ni vet munskydd som bla byggarbetare använder.) munskydd skyddat henne och hon hade inte smittats! Jag var verkligen glad att höra detta.

I och med ikväll är den 10 dagars karantänen över och Maken återvänder till jobbet imorgon, fredag. Munskydden behöver inte längre bäras här hemma när ungdomarna är med och hittills har de hållits friska. Förhoppningsvis förblir det så….. Vi hostar ännu båda två och har inte heller den energin nivån innan sjukdomen, men det går helt klart åt rätt håll. Tack och lov för den medicinska vetenskapen och bra vaccin!

13 kommentarer

 1. Så bra det blev och vilken härlig lyster i ditt fina vårhår! Själv har jag en del grått men inte helt grått. Mitt problem är att jag har känslig hy och hårbotten så jag vet inte om jag vågar färga det. Det känns tråkigt för det gör onekligen en del skillnad när det kommer lite mer färg i.

  Så skönt att du inte smittade frissan. Vi har munskydd med hög skyddseffekt men även vanliga som jag misstänker man kan nysa rakt igenom om man har otur.

  Gott att ni båda två är piggare nu. Min energi är tillbaka nu men hostar lite fortfarande.

  Önskar en bra inledning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Håret blev jag mycket nöjd med! Och ännu nöjdare över att min fina frissa hölls frisk! 😀
   Min yngsta dotter vill också färga håret. Hon reagerar med utslag från de flesta hårprodukter så jag frågade min frissa till råds.
   Hon föreslog att om dottern orkar ’stå ut’ de första 24 timmarna eller så, så skulle hon troligtvis inte klia/få utslag efter att hårfärgen ’lugnat ner sig’. Vi får se vad hon bestämmer sig för att göra….

   Gilla

 2. Snygg färg. 👍🏻
  Jag är i samma sits med håret. Det gråa stör inte mig heller. Men att hårfärgen har blivit ”färglöst” stör mig. Jag satte färg i mitt för några månader sen, men nu igen är det riktigt illa. Det är kanske dags igen, så småningom…
  Hoppas att barnen klarar sig och att ni får slut på hostan.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Javisst är det tråkigt med ’färglöst diskvattenhår’? Tydligen vanligt för kvinnor i vår ålder. Skönt att sätta lite ’färg på tillvaron ’ emellanåt. 😀
   Vi hostar och hackar vidare Maken och jag. Troligtvis slipper vi hostan så småningom. Det finns ju de som haft mycket värre Covid än oss…!
   Trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.