Kvällsföreställning från soffan

Publicerad av

Är man med i en teatergrupp under en pandemi kan det vara minst sagt svårt att hålla denna grupp vid liv. Personalen vid Sonens gymnasium har lyckats över förväntan. Det är fredag kväll strax efter 21 och jag har precis stängt av YouTube. Därifrån sändes nämligen kvällens föreställning live och ungdomarna gjorde väldigt bra ifrån sig! Säga vad man vill om ungdomen, men teknik kan de tusen gånger bättre än oss stofiler och anpassa sig och vara flexibla detta senaste året kan de minsann också.

För att riskera så litet samvaro som möjligt hade alla de korta pjäserna inövats via zoom. Endast generalrepetitionerna har hållits i skolan den senaste veckan. I åtta olika klassrum, men en elev i varje och lika många datorer att hålla reda på.

Sonen var en av de eleverna som skötte om att tekniken och datorerna fungerade och hade också designat alla bakgrunder. Dock syntes han, som vanligt inte i rutan. Hans grej är det tekniska.

Det här är inledningsskärmen för sketchen som blev min favorit. I nedre, högra hörnet syns zoom märket som eleverna använde för att kunna göra en ‘live stream’.

Ganska häftigt att kunna se teater ‘ live’ från soffan ändå och mycket bra gjort alltså!

Detta var en annan av sketcherna. Också bra gjort av eleverna.

Nu är Sonen hemma igen. Trött men glad över att den första föreställningen gick så bra. I skrivande stund slevar han in hembakt bröd och fisksoppa och slappar nog framför skärmen resten av kvällen.

6 kommentarer

  1. Vad roligt att de är så kreativa och att de får det att fungera ändå! Skickligt.
    Här blev det lite klädshoppande igår fredag.
    Idag lär det komma snö så får se hur mycket vi får skotta. Ja å så ska här bakas, sött och gott alltså 😀
    Ha en skön helg!

    Gillad av 1 person

    1. Jo jag msåte säga att skolpersonalen som håller i trådarna har verkligen använt sina kreativa idéer då det kommer till skolans teatersäsong detta annorlunda år. Väldigt kul!
      Trevligt med shoppande!
      Snö har utlovats hos oss också idag, lördag, men den lyser tillsvidare med sin frånvaro….

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.