Terminsslut

Publicerad av

Igår, fredag slappades det hemma hos oss. Dagen var ledig från hemmaskolan och allt zoomande. Sonen var visserligen i farten tidigt. Skulle infinna sig vid flygfältet redan vid åtta tiden på morgonen för lektion. Lillasyster, som kämpat duktigt med den nya tandställningen sedan i tisdags, valde sovmorgon på sitt schema. Hon var inte den enda. Jag gjorde likadant och parvlade mig inte ur sänghalmen förrän vid halv nio tiden. Så otroligt skönt!

På torsdagen avslutades alltså höstterminen. Skolåret är indelat i två terminer, höst och vårterminen och vi är nu halvvägs igenom detta märkliga skolår. Ett skolår som Sonen hittills har avverkat endast hemifrån via skärmen och Lillasyster som hade närundervisning under två dagar i veckan mellan september och november och avverkade resten av skoltiden via skärmen hon med.

På månaden tas det maya tag igen. Denna gång med vårterminen och bara det namnet får ju en att tänka i gladare toner och tankar. Vi är på väg mot våren, antal virus fall är nu det lägsta i Minnesota sedan i oktober och det vaccineras till höger och vänster. Lillasyster får igen deltaga i närundervisning två dagar i veckan och det ser både hon och hennes föräldrar verkligen fram emot. Barn och ungdomar behöver verkligen få gå i skolan och inte sitta framför skärmar hela dagarna i ända. umgås med kompisar. Äta luncher tillsammans etc.

Men som sagt…. igår fredag slappades det rejält. Efter att Sonen kom hem från sin flyglektion ringde han upp kompisar och det spelades och diskuterades via skärmarna och för en gångs skull störde inte mamman honom. Ropades och hojtades en hel del mellan varven med. Lillasyster plöjde igenom nästan en hel bok uppe på sin säng. Första dagen utan värkstillande sedan tandställningen kommit på plats.

Själv då? Jodå. Jag stickade naturligtvis! Blev färdig med dag nr.17 i adventsspetskalendern och har nu endast tre dagar kvar innan jag är klar! Nästa som zoom stickjunta är på måndagen. Målet är att vara klar då….. vi får se om jag lyckas…..

Lilly demonstrerar här precis hur gårdagen gick till i detta hem.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.