Den svensk (finska) kocken

Publicerad av

Sedan i lördags är jag den svensk( finska) kocken. Ni vet han från Mupparna? Vi har besök från South Carolina och besöket bor  hos Svärföräldrarna medan jag står för maten. Det är inte lite mat som går åt varje dag då jag kokar för tio. Mycket arbete blir det också, men det uppskattas och det är ju bra.

Jovisst kunde jag beställa mat eller köpa halvfabrikat, men det blir ju så mycket godare då det är hemkokt, eller hur?

Ikväll ställde jag till med två jättepannor med lasagne. Imorgon, då det är nyårsafton, vet jag ännu inte vad jag skall ställa till med så att säga. Kanske  det bara blir tomtegröt eftersom vi har andra planer under dagen, vi får se…

Idag hade vi för övrigt en snöstorm hela dagen och Svägerskans  barn var överförtjusta! Och varför skulle de inte vara det? De växer upp i södern där de inte får snöstormar, högst ngn minusgrad då det är som allra kallast. Ikväll var de ute med våra barn och hade hur roligt som helst! Vem kunde tro att skotta snön från uppfarten kunde vara så roligt?! Härligt var det verkligen att se dem!

Nu kallar sänghalmen igen och det är nyårsafton imorgon. Ha en riktigt trevlig nyårsafton allihopa! Vad har ni för planer? Firande eller lugn hemmakväll eller ngt där emellan?

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.