Oskrivna regler

Publicerad av

Klockan 18 börjar festligheterna. Just innan det blir mörkt och det skymmer . Inte före, inte efter. De yngsta barnen kommer först och ju längre kvällen lider, desto äldre blir ‘the trick or treaters’.

Nu vet jag ju inte hur det är i andra stater. Jag kan endast svara för hur det går till här i Tvillingstäderna, men här är det alltså kl.18 som gäller.

Godis hade jag handlat redan i början av oktober, så det har varit klart sedan länge.

Vid skymningen runt kl.18 började springet…..

Hundarna fick vara med på ett hörn de med, men fick snällt se på inifrån. Nöjda var de verkligen inte…. Dock lugnade de ner sig efter en stund och slutade skälla och såg på vad som pågick utomhus. Dessutom kunde de se matte konstant.

Jag tände levande ljus för att att göra det lite mysigt. Detta är ingen oskriven regel precis. Att hålla reda på hur många godis tiggare som kommer är dock en sådan. Ni ser säkert mitt lilla häfte med alla streck? Allt som allt blev det hela 86 barn och ungdomar som kom förbi och tiggde godis denna Halloween kväll! Inte dåligt alls!

Vid 19.45 gick jag in. Det var dags för stickjuntan via skärmen, precis som alla andra måndagar. Eftersom det är Halloween hade vi stickande väninnor bestämt att börja zoom träffen en timme senare än vanligt. Då tog jag fördel av en annan oskriven regel: jag lämnade godiset som fanns kvar i skålen på stolen utanför dörren och gick in. Låste ytterdörren och stängde gardinerna. De ungdomar som ännu kom, fick ta åt sig själva utan att jag delade ut. Gick tydligen riktigt bra det med. Efter att stickjuntan var klar, gick jag ut igen för att kolla läget. De levande ljusen hade brunnit ut och den kvarlämnade skålen var tom på godis.

En annan oskriven regel är denna: om en yttterlampa inte är tänd deltar den familjen eller hemmets invånare inte i Halloween, och det är bara för de godis tiggande familjerna ( barnen/ungdomarna med vuxna i släptåg.) att dra vidare till nästa hem med tänd ytterlampa.

Det här med Halloween har jag inte riktigt adopterat, men en helt galen grej är det ändå inte. Så länge det hålls gulligt, för skräckinjagande monster har jag inget intresse av!

Kvällens sötaste piratdotter var bjuden på Halloween fest.

Halloween 2022 är till ända. Ett helt år till nästa gång…

8 kommentarer

 1. Fullt ös hos er på halloween . Mycket godis de där m&m har vi faktiskt här ochså 😉 Fint att du sen fick en stund med stickorna ochså
  Snygg pirat dotter .

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Trött pirat dotter denna morgon!
   Det korkade är ju att det mesta vi har här, har ni också där. Godis, mat mm. Blir ju lite tråkigt. USA är som vilket annat land som helst- faktiskt.
   Fullt ös på Halloween har vi vanligtvis eftersom det bor så många barnfamiljer här i vårt område. En härlig kväll blev det! 😃🍁🎃

   Gillad av 1 person

 2. Oj, det var rejält många besökare hos er! Här kom det en och jag hann inte öppna. Så bra med tydliga regler kring vad som gäller, det uppskattas. Jag läste i en annan blogg om en flicka vars föräldrar lämnade ett informationsblad samt ett vitt snöre i samtliga brevlådor i huset: Ville man ha besök knöt man snöret runt dörrhandtaget så visste de var flickan fick ringa på.
  Lilla S gick bus eller godis i söndags och det var ett arrangemang på gatan som de bor på. Välordnat och avslutades med ett litet disco för stora som små hos en av familjerna.
  Vilken fin piratdotter!

  Gillad av 1 person

  1. Roligt med olika traditioner!
   Här hos oss är dessa ganska så fasta till följd av många års halloween firande. Vet faktiskt inte när usa adopterade halloween, men det är nog ett bra tag sedan….
   Pirat dottern är trött denna morgon, ’dagen efter’, men roligt hade hon. 😃🎃

   Gilla

 3. Börjar ta sig här också 🙂 Det kom några få godsbusare under helgen, men den stora ”rusningen” (inte som er) var faktiskt under måndagen. Så till den grad att mitt godis tog slut för tidigt. Jag släckte belysningen men den vinken uppfattades inte. Det knackades på i alla fall. Jag får handla mer till nästa år. 🙂 Tjusig pirat!

  Gillad av 1 person

   1. Stod i en av kvällstidningarna om hur det börjat införas regler i den stilen i en del bostadsområden i landet. Skribenten kallade det trött för typiskt svenskt att vilja ha regler till allt 😀 Jag kommer att handla massa godis nästa år.

    Gillad av 1 person

   2. Här finns inga skrivna regler, utan mera typiska ’det som gäller ’ och traditioner.
    Fast Halloween är ju äldre i USA än i Sverige förstås. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.