Taak so mucket!

Publicerad av

svenska pojke

Svenska flicka

var so god

Vi hade just stigit på den lilla skyttelbussen som används att transportera gästerna till/från stugorna till/från vattenparkerna. Eftersom denna dag inte var ngt undantag pratade jag svenska med familjen då vi steg på bussen. Varpå busschauffören utropade:

Was that Swedish I heard?

– Yes. How did you know? Not many people pick up on that!

– My mom’s maiden name was Carlson.

– No wonder!

Så gick diskussionen oss emellan och sedan gav denna trevliga busschaufför smakprov på sina färdigheter i det svenska språket. Sådant som hans mamma hade lärt honom, men det visade sig att det var hennes föräldrar som hade immigrerat från Jönköping respektive Göteborg i Sverige och själv var hon född och uppvuxen här i Mellanvästern.

Fast roligt var det ju ändå även om detta inte var den första gången som ngt liknande har hänt. Det var hit till Mellanvästern som många från Norden invandrade och trots nyare vågor av invandrare och flyktingar från andra delar av världen, är de skandinaviska rötterna rätt påtagliga här fortfarande.

Detta är faktiskt också orsaken till att det finns sådant som knäckebröd ( Wasa) och lakrits ( Panda!) i mataffären ännu till denna dag här i Mellanvästern.

Lillasyster i vågbassängen före vi träffade ovannämnda busschaufför.

8 kommentarer

  1. Härligt ser det ut. Å jag förstår att det gjorde din dag då någon har anknytning mot ens egna trakter, roligt att han tog kontakt med dig då han kände igen svenskan.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.