Yle Vega! På andra sidan Potten!

Publicerad av

Ja, men det här med emigration är ju verkligen   inte som det var för över 150 år sedan! I förmiddags, medan jag var sysselsatt i köket, lyssnade jag, via nätet förstås, på Radio Vega från Österbotten! Programmet var Naturväktarna och det var hur intressant som helst!

Det som också är intressant är att radioprogrammen hemma skiljer sig helt från radioprogrammen här. På alla sätt och vis!

Visste ni till exempel att finländska radio och TV program  är så mycket tystare än de amerikanska? Detta än naturligtvis en stereotyp, men det stämmer faktiskt. Ingen bullrig reklam, lyssnare ringer in och frågar och har alla möjliga kommentarer och  hela programmet var så mycket lugnare  än vad radio och TV program är här.

Nu är jag ingen TV fantast alls, ser knappt på dumburken, men lyssnar ofta på en kristen radiostation som jag tycker mycket om. Fast, som sagt, programmen är helt annorlunda.

Lyxigt att kunna lyssna på radio hemifrån och från Sverige! Vilka är era favoriter och vilka stationer rekommenderas?

 

4 kommentarer

  1. Ja lyx och kul är det! Och, nej, jag tror knappast att Yle skulle ta sig hit och intervjua mig! Jag blev intervjuad av Jakobstads Tidning ( numera Österbottens Tidning) på 1996 efter att jag hade emigrerat och Maken och jag var hemma på besök….. det var lite kul. 😃

   Gilla

 1. Vete katten om svensk radio är nåt att ha … massa reklam i vissa kanaler här också och allmänt stök. Sveriges Radios P-kanaler är aningen bättre men sällan jag lyssnar. Möjligen P1 med sina sommar-program då. Vissa av sommarpratarna kan vara väldigt värda att lyssna till.

  Gilla

  1. Jag lyssnade lite på en station från Sthlm före jag fick in Yle och jag fick roliga kommentarer av flickorna. De är ju inte så vana med att höra rikssvenska och de har faktiskt riktigt svårt att förstå det!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.