Snyrtingar

Publicerad av

Ja detta lustiga ord söker du upp på Keflavik flygfält i Reykjavik om du behöver använda toaletten innan du stiger ombord på nästa plan.

Isländska är verkligen ett intressant språk och som svenskspråkig kan man nog förstå en hel del av det som sägs.

Gårdagens resa västeröver Potten gick igen nästan helt utan missöden och vi landade hemma i Minneapolis hela 20 minuter före utsatt tid!

Jovisst, långt är det och idag, dagen efter så att säga, känner vi av den långa dagen och naturligtvis också tidsskillnaden på åtta timmar.

Att jag också fyller år idag, blir lite bortglömt faktiskt, men det är helt okej detta år. Jag får fira dubbelt så mycket nästa sommar istället.

Fast visst stod det en vacker blombukett av Maken på köksbordet då vi kom hem till Förorten igår kväll och det värmde ju förstås!

Eftersom kroppen sade redan tidigt imorse att det var dag, har båda resenärerna, dvs Lillasyster och jag, varit uppe sedan kl.05.30. Mycket har jag gått gjort, men nu på seneftermiddagen då det är ‘miss i nassen’ i Jakobstad, börjar krafterna tryta.

Bara att kämpa emot och hålla sig vaken….

Denna bild tog jag inifrån flygplanet ganska strax efter att vi tagit oss igenom de dystra, gråa och tunga molnen då vi lämnade Island.

Endast någon minut senare hade vi stigit till höjden 10400 m och kommit upp i farten 857 km/h. Färden fortsatte i 5 h och 55 min innan vi kom till detta;

Om ni tittar noga ser ni Övre sjön eller Lake Superior,som är en av de stora insjöarna i norra USA och också utgör den norra gränsen i Minnesota. Vädret var oerhört vackert, men det var svårt att riktigt fånga på bilden.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.