Ovanlig påskhelg blev det….

Publicerad av

Årets långfredag blev onekligen lång! Dock inte till följd av att man måste sitta stilla och stirra ut genom fönstret sgs hela långfredagen utan för att vi försökte ta oss från London till Reykjavik och sedan vidare till Tvillingstäderna. Flyget från Gatwick i London var försenat med en och en halv timme till följd av de hårda vindarna på Island därifrån det kom. När vi väl fick gå ombord gick resan utan större problem och 2 timmar och 45 minuter senare landade en skicklig pilot med skumpig nedfärd till marken igen. Ner kommer man ju alltid och likaså denna gång.

Väl på marken igen fick vi veta att det blåste så otroligt hårt att vi inte kunde gå nerför trappan till den normalt väntade bussen. Keflaviks flygfält har vuxit enormt under de senaste tjugo åren, så nu har man inte tillräckligt med jet ways och utgångar. Alltså används trappor och bussar. Går normalt mycket bra det med. Dock inte i hårda vindar.

På bilden ovan hade vi, efter 2 timmar på planet som stod på marken och gungande till följd av dessa vindar, äntligen fått gå av planet. Det blåste fortfarande enormt hårt, men vindarna hade ändå lugnat ner sig så pass att vi kunde gå nerför trappan med nästan krampaktiga tag om ledstången!

Det fanns hela 30 plan fulla med passagerare, så det tog sin lilla tid att få igång hela flygfältet och planen tömda igen, men jag tyckte att faktiskt att det hela gick riktigt smidigt ändå. När vi väl kom av planet, var det endast en halvtimme innan vi fick stiga på nästa plan som skulle ta oss hem till Tvillingstäderna.

På bilden ovan flyger vi över den södra spetsen av Grönland i solnedgången.

Sonen, som studerar till yrkespilot, försäkrade oss om att det inte skulle bli några som helst problem att flyga iväg igen i dessa hårda vindar. Naturligtvis hade han rätt och berättade via SMS oss om att det inte skulle ta många minuter innan vi befann oss ovan molnen, åter på en höjd på 10 km ovanför marken. Vindarna skuffade mycket riktigt upp oss väldigt fort och plötsligt satt vi där och tittade på en mycket vacker kvällsutsikt.

Resten av resan hem gick alldeles utmärkt. Servicen var utmärkt och det blev mest att vi sov eftersom det nu åter var sen kväll och sedan natt i London. Hemma i Förorten var det sedan vid framkomst 23 tiden på fredagen lokal tid, vilket betydde tidig morgon på lördagen i London. Trötta med nöjda att åter vara hemma packade vi trots allt upp medan vi umgicks med de stora barnen eftersom de båda hade anlänt från sina respektive håll under dagen medan vi försökte ta oss hem igen.

Traditionsenligt äts påskmiddagen på söndagen under påskhelgen, men eftersom Dottern måste åka tillbaka på söndagen till sin ort, hade vi på förhand kommit överens om att årets påskmiddag skulle avnjutas på lördagen istället. Det intressanta var också att kockarna denna påsk var de stora barnen! Den trötta mamman satte inte sin fot i köket och under eftermiddagen gjordes denna fantastiska måltid av ungdomarna endast med ngt råd här och där utav mig!

Dukningen blev mindre formell detta år eftersom vi kunde äta ute på verandan denna påsk. Gott och trevligt blev det i alla fall och riktigt trevligt med hela gänget samlat! Och runt 20 plusgrader innanför fönstren på verandan. Inte alls dåligt!

En väldigt god tårta bakades och dekorerades av Dottern med ‘lemon curd and Swiss meringue till efterrätt.

Hos oss skulle en påsk inte vara en påsk utan ett gudstjänstbesök. I min mening är det nog en aning märkligt att fira en kristen högtid utan ett besök i kyrkan, men alla gör ju som de vill naturligtvis. Däremot tycker jag ett besök i kyrkan ger mera stämning och också en djupare mening än vad den sekulära påsken ger med kycklingar, påskharar, påskägg osv. Trevliga de med och hör påsken till, men, men….

På seneftermiddagen var det då åter dags för Dottern att bege sig till sitt. En kort, men trevlig helg var till ända och som alltid var det roligt att ha alla samlade. Idag, måndag, har vi ingen annandag, utan det handlar om en helt vanlig måndag. Dottern är tillbaka på jobbet i studieorten, Maken skall i jobb senare denna dag och Lillasyster har redan avverkat ett par timmar av sin skoldag efter ett mycket trevligt vårlov i London.

Det blev även en familje selfie innan Dottern körde iväg….

4 kommentarer

  1. Vilken dag och förstår lång fredagen var lång….bra allt gick bra trots blåsten. Och den tårtan ser väldigt god ut . Vad har hon lagt på den ? Inte enbart grädde ?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.