Envis är man!

Publicerad av

Jo men visst slog jag mig ner utomhus med stickningen på seneftermiddagen denna söndag. Varmt? Nja, inte riktigt. Visserligen var det runt fem plusgrader men vindarna var kyliga och jag var rejält påbyltad. Det är ju dock vår, snön smälter i rasande fart här på våra breddgrader och det är verkligen skönt efter denna vinter med 2 meter snö. Den åttonde mest snörika vintern i Minnesota sedan man började föra statistik på 1890 talet, vilket jag vet att jag berättade ganska nyligen.

Hundarna var mindre glada över att jag låste in dem på verandan på baksidan där jag satt och stickade. Ville inte ha dem att springa runt vårt hem och skälla på förbipasserande grannar som var ute och gick med sina pälsklingar denna vackra söndagseftermiddag.

Solen värmer onekligen och står högt på himlen nu vid 16 tiden, men vindarna är fortfarande vinterkyliga sådana.

Fiona var mindre nöjd över arrangemanget med att vara inlåst som ni märker. Lade sig ner efter en stund men vände baken mot mig lite så där suraktigt. Boston Terriers är envisa krabater och gör gärna lite som de själva vill….

Jag satt faktiskt ute en hel timme, men sedan blev jag alldeles för kall och gick in igen och satt inomhus och stickade i solen. Väldigt mycket skönare faktiskt.

Det blev åter vegetariskt till kvällens middag. Jag använde rester och gjorde stekt ris. SÅ gott och SÅ väldigt enkelt. Kokt ris, kokta morötter, kokt broccoli, äggröra, salladslök, hoisinsås sås och sojasås.

Jag dukade ute på verandan åt Lillasyster och mig. Varmt där ute?, kanske ni undrar. Nej, inte särskilt och Lillasyster utbrast på klingande svengelska:

-Men mamma, its’ EARLY spring!

Och naturligtvis hade hon rätt, men vad då? Det är så ljust och fint ute på verandan med solen och även om det endast är +12 där ute, är det bara att svepa in sig i en vinterjacka och sedan går det alldeles utmärkt att avnjuta en måltid där ute…tycker JAG! Lillasyster är dock inte så säker på den saken….

Maken har avverkat en helg i delstaten Colorado med Bästa Kompisen som är bosatt där. Han åkte i fredags efter jobbet och kommer hem imorgon, måndag och jobbar natt igen. En trevlig resa har han haft och det skall bli roligt att höra mera om deras helg imorgon efter hans hemkomst…

Maken med Bästa Kompisen besökte ett bryggeri i Denver, Colorado idag…. Det skall bli roligt att får hem honom imorgon och höra mera om hans avstickare denna helg.

4 kommentarer

 1. Vilken trevlig helg för maken.
  Middagen både lät och såg god ut. Så våren gör framsteg men den tar väl sin lilla tid precis som här.
  Pratar du svenska med barnen eller är det engelska som dominerar? Har kanske frågat om det före…

  Önskar en bra start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Det är faktiskt mest svenska som pratas i i vårt hem. Maken lärde sig tidigt svenska i vårt förhållande och var väldigt villig att prata svenska med våra barn, vilket är imponerande! Alla tre barnen är två språkiga, men det är ju självklart att engelska är deras starkare språk. Konstigt skulle det ju vara annars.

   Gillad av 1 person

   1. Jo han har varit väldigt duktig på att lära sig svenska, annat kan inte påstås. Och roligt när vi åkt hem till Finland och så behövde inte alla mina äldre släktingar (då de var i livet) försöka göra sig förstådda på engelska. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.