Den första oktoberhelgens summa summarum

Publicerad av

-En lugn sådan mint sagt.

-svärföräldrarna kom på mat på lördagen. Rökt kyckling, ris och grönsaker. Nöjda och tacksamma som vanligt. Svärmor opererade bort en del av huden på näsan för ett par veckor sedan, hudcancer. Man fick gå djupare än man tänkt sig. . Såret läker sig snyggt och hon har inte haft väldigt ont. Att dessutom all hudcancer kom bort, var ju alldeles utmärkt.

-Man borde inte klaga över vädret, men det är alltjämt torrt och varmt. Sol är härligt, men nu behöver vi faktiskt en skvätt regn eller två…. Och visste är det underbart, om än lite onormalt, att sitta utomhus och sticka i 22 graders värme i början av oktober. Även på våra breddgrader.

-Lillasyster är långsamt på bättringsvägen efter en riktigt hejdundrande förkylning förra veckan. Ironiskt nog har hon varit mycket värre än då hon hade Covid i augusti! Vi testade henne igen i torsdags för att försäkra oss om att hon fortfarande var negativ. Jodå, det är positivt att vara negativ, men visst har vi glömt hur besvärlig en riktigt gammaldags förkylning kan vara!

-Maken jobbar dygnet denna söndag. Märkligt är det att vara endast två personer här hemma: Lillasyster och mor i huset.

-Det blir att lägga den tänkta sockstickningen på is ett tag. Mudden/skaftet, inga problem. Hällappen, inga problem, men intagningarna för hälen förstår jag mig inte på. Jag får dem inte jämna. Som vanligt gör jag det hela säkert alldeles för invecklat, men efter tusen videosnuttar ( i alla fall verkar det så) tror jag att jag ger mig i kast med ett par vantar i ett trevligt nytt garn istället.

-Jodå. Träningen fick jag in både på lördagen och söndagen. Skall jag klå min egna km från september, gäller det ett ligga i. Tävlan med mig själv hel enkelt. Mitt högra knä fortsätter att bråka i trappor, men cykla på Peloton klarar det av! Lite märkligt verkligen då jag stundtals haltar, men träna går det alltså!

Idag blev det träning i direktsändning med duktiga Leanne från London. Vi var över 900 deltagare världen över! ( son ni ser hade hon folk i Peloton Studion i London som tränade med henne. I somras öppnades de olika Peloton träningsstudion efter Covid igen.)
Lilly tog min plats ute på verandan och stickade då jag gick in för att hämta ngt. Var inte det minsta nöjd över att behöva ge den tillbaka,….

-Sonen uppe i norr vid universitetet skickade finfina bilder från sin flygning i fredags. Vi hör inte mycket av honom, men det lilla vi hör är bra. Han verkar trivas och har kommit in i tillvaron borta hemifrån. I november kommer han hem på snabbvisits över en helg. Det känns bra!

Dessa plan flyger Sonen för närvarande….

-Måndagen kommer emot och förhoppningsvis har Lillasyster betat av det mesta i läxväg…. Det var sannerligen ingen liten hög med läxor hon hade att ta sig igenom denna helg. Forsätter hennes gymnasiekarriär på detta sätt, är ju mellanskolan närmast en lekskola!

-Good natt från den västra sidan av Potten denna söndag kväll.

10 kommentarer

 1. När man inte hör så mycket från barnen så betyder det oftast att de har det bra och att de trivs.
  Läxor ja… Ett omdebatterat ämne i Sverige. Många menar att läxor inte behövs men jag hör till den gamla stammen. Tror att man behöver traggla engelska glosor och multiplikationstabellen för att lära sig.

  Önskar en bra start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

  1. På lågstadiet hölls läxorna till ett minimum. Nu i åk 9 spelar det tydligen ingen roll hur mycket som ges. Då kan det bli lite för mycket av det goda. En helg borde få spenderas på annat än läxor också tycker jag….
   Tack det samma! God fortsättning på måndagen!

   Gilla

 2. Här har skoleleverna redan 2 veckor höstlov. Vi har sol och regn om vartannat. Min yngre son är också förkyld, många i skolan är förkylda (som vanligt på hösten antar jag). Det låter bekant att sonen sällan hör av sig… mina barn är också väldigt dåliga att höra av sig när de är borta. Men jag brukar då tänka att de då trivs och har det bra 😉.

  Gillad av 1 person

  1. Likadant tänker jag. Hörs det inte mycket från ungdomarna på annan ort har de det bra.
   Höstlov för oss om ett par veckor med. Dock endast 4 dagar långt, men bättre än inget. 😀

   Gilla

 3. Så flitig du är med cyklingen 💪 gillar dock inte att ditt knä bråkar. Hoppas din svärmors sår efter op fortsätter läka fint. Vi har bara 3 dar +helg så 5 dagar sammanlagt höstlov om någon vecka . Jag har en jobbdag och helgen ledig då😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Näsan läker fint för svärmor och cancern fick de bort. Mycket bra.
   Onda knän har jag nu haft i flera år, tyvärr och det kommer nog att fortsätta. Trappor och vandring upp och ner i berg och djupa dalar är inte att rekommendera. Efter viktnedgång och mycket träning mår knäna bättre. Mindre av mig att hålla uppe och starkare muskler i benen som hjälper knäna, så det är bara att cykla på. Är de värre, tar jag ett lättare pass, men slutar inte helt. Vi har höstlov på samma gång som er gissar jag och lika långt är vårt. 😊🍂

   Gilla

  1. Med Dottern har vi daglig kontakt. Ngn text hit, ngn text dit. Sonen har mindre behov av att hålla kontakten, men då vi väl har den har han massor att berätta! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.