Söndag på språng…

Publicerad av

En mycket bra söndag avslutas nu på hotellet. Imorgon, måndag går färden åter nordvästerut i timmarna fem innan vi åter landar hemma i Förorten.

Denna söndag bjöd på lite av varje och en trevlig dag var det.

Förmiddagens gudstjänst intogs vid församlingen dit Dottern och Pojkvännen hör och där de också träffandes i en gemensam grupp för unga vuxna. Bra lovsångsmusik med duktiga musiker och en riktigt intressant predikan med en lika intressant präst. Inte vårt första besök och säkerligen inte vårt sista.

Efter en bra början på dagen fortsatte vi till ett närliggande kafé för en matbit och kaffe för Maken och Dottern.

Efter en utsökt lunch fortsatte färden till en fantastiskt fin garnaffär. Jodå, Dottern stickar också och hon och jag spenderade hela två timmar i denna fina garnaffär. Jag hittade isländska Lettloppi garnet som inte är lätt att hitta här. Stickmarkörer landade också i shoppingkassen.

Skylten utanför denna fantastiska garnaffär som både serverade koffeinhaltiga drycker och sålde garn.

Det kombinerande kaféet och garnaffären huserade i ett härligt gammalt hus med knarrande trägolv. Bara en sådan sak!

Bara en del av de fina projekt som fanns på utställning i garnaffären.

Maken traskade iväg till ett närliggande bryggeri som också hade egen servering. Där avnjöt han en öl eller två medan hans hustru och Dottern spenderade all denna tid i garnaffären.

Makens sk garnaffär…..

Efter allt detta shoppande åkte vi hem till Dottern. Hon hade lovat koka middag åt de gästande föräldrarna och det blev en väldigt god bolognese gjord på endast grönsaker med champinjoner som huvudingrediens istället för malet nötkött. Ett gott rödvin tillsammans med det och sedan återstod disken.

En god, vegetarisk bolognese serverad med fettucine och ett gott rött vin avslutade en riktigt fin helg i studiestaden med Dottern.

9 kommentarer

  1. Fint avslut på helgen och söndagen. Hoppas ni får en bra och säker väg hemåt idag . Så får du forsäta med sticksöömi för tomhänt kom du knappast därifrån….

    Gillad av 1 person

  2. Det här lät ju som en lyckad dag! Läser din blogg baklänges (jag gör ofta det även med andras) – och då kan det bli lite aha-upplevelser och kommentarer av mig som verkar märkliga, tills jag förstår, då jag backat 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.