Helg…. som kulminerade i Palmsöndagen

Publicerad av
All snö är borta….

Bekant vy för er som följer dessa vardagliga skriverier. Vår bakgård med dammen som vi äger tillsammans med grannarna omkring oss. Snön är nu borta och isen likaså. Kyligt för årstiden, men denna nya vår verkar ju vara så. Höstarna är längre och varmare, medan våren kommer allt senare och senare och är kyligare…. Bara att hålla sig till tåls liksom…..

Nytt försök….

Sjalen som jag stickade under resan till Arizona blev helt och hållet uppriven efter hemkomst. . Av mig. Ingen som saboterade ngt. Garnet ville inte alls som jag ville och misstagen hopade sig. Då är det bäst att riva upp och göra om. Jag valde ett annat mönster. Ett lättare mönster och ett som jag också stickat förut, men i annan färg. Denna sjal stickade jag under resan till Hawaii också, men då i annat garn. Gillar jag färgen denna gång? Jo, det gör jag nog, men tycker ändå att färgen på den jag stickade åt Dottern blev ännu bättre. Skönt med ett projekt som blir bättre och som vanligt alltid lika roligt att sitta med stickorna.

Tiramisu på restaurang förra veckan i Arizona
Min alldeles egna!

Den italienska efterrätten tiramisu är ju bara SÅ god! Maken och jag delade en bit förra veckan på restaurang och då tyckte han att han absolut skulle lära sig att göra egen. Jag tog tag i saken på fredagskvällen och googlade recept och hann alltså före Maken. Handlade ingredienser på lördagen och svarvade ihop min egen tiramisu för första gången. Den blev god! Och vilket lätt recept alltså! Jag hade tänkt mig att ngt så gott absolut skulle vara svårare att vispa ihop, men icke! Gissar det blir en till sats ganska så snart. Eventuellt till påskmiddagen inkommande helg…?

Ny rabarber på väg upp! Trots de kyligare temperaturerna

Och jo men visst! Trots regn och snöslask sgs hela förra veckan medan vi var borta hittade jag nya, små rabarber som kikar upp under jorden i trädgårdslandet. Härligt och ett mycket säkert vårtecken!

Palmblad delas ut till gudstjänstbesökarna innan gudstjänsten på palmsöndagen

Sist men inte minst… Palmsöndagen firades i kyrkorna idag. För första gången sedan 2019 hölls gudstjänsten denna Palmsöndag som en helt vanlig gudstjänst med palmblad och procession och inte endast via nätet. Just nu är siffrorna för Covid pandemin låga i Minnesota och på de flesta ställen, även inomhus, behövs inga munskydd. Det finns inte några som helst restriktioner som kommer från staten, utan istället bestämmer individuella organisationer, affärer och företag hur de vill hantera situationen. Just nu är det knappt ngt ställe förutom på vårdcentraler, sjukhus och tandläkare där man behöver bära munskydd. Dock är det ju bara en tidsfråga tills fallen åter är så pass många att vi åter bär munskydd och håller distans. Just nu är läget lugnt, men det är ju bara att vänta sig att det ändrar….

Och så är det söndagkväll och ungdomarna och Maken återvänder till skola och jobb imorgon måndag. Stilla veckan firas endast i de kristan kyrkorna och skol-och arbetsveckan ser därför helt normal ut. Långfredagen och skärtorsdagen innebär inga som helst förändringar vad gäller dessa scheman. Dock har vi just åtnjutit ett långt vårlov, så det skulle väl vara lite konstigt med lov igen…egentligen…..

5 kommentarer

 1. Morron på er som just säger nattti. Ert ledigt gick ju rätt så snabbt, eller hur ? Ni verkar ha haft en bra ledighet och snön är väck . Åh va den tiramisun ser läcker ut . Gillar ochså den efterätten .Har dock inte testat göra egen -än

  Gillad av 1 person

  1. God morgon!
   Jodå. Ledigt går ju ofta snabbt, eller hur?
   Tiramisu skall du absolut göra! Och sedan skrattar du gott hur enkelt det faktiskt är…. Och gott! 😋

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.