En trevlig helkväll…

Publicerad av

Sonen är hemma denna vecka från universitetet i delstaten North Dakota. Han har vårlov. Denna torsdagskväll firade vi lite extra och åkte ut till en resturang i snöyran. just det… Snöyran…. Igen….

Det blev ett trevligt restaurangbesök med nästan hela familjen. Dottern bor ju inte längre hemma , så tyvärr var hon inte med, men vi fick ju i alla fall träffa henne förra helgen.

Jag beställde en vegetarisk rätt ikväll, Spicy Thai Noodles och den var alldeles utsökt god med risnudlar, broccoli, sesamfrön, shiitake svampar mm. En gigantisk chokladtårtbit beställde vi på restaurangen och tog den med hem för att njuta av den hemma. Däremot hoppade jag över denna. Tyckte inte jag behövde allt det sockret.

Efter hemkomsten blev det spelkväll. Ngt som Sonen älskar och som han ordnar både med nyfunna vänner vid universitetet, vänner här hemma i Förorten och familjen.

Vi började med en riktigt gammal goding som barnen älskade då de var små: Wii bowling. Jag brukar ha tur i denna soff sport och även så denna ikväll och vann alla fyra spel. Om det skulle ha handlat om riktig bowling, skulle jag nog inte alls vara lika skicklig!

Fast lite kul är det ju att som mamma stofil vinna nästan överlägset över Sonen, som normalt vinner i alla spel…!

Efter bowlingen blev det vanliga kortspel, Uno och SkipBo och där har jag verkligen inget att skryta över eftersom jag förlorade i dem båda. Nåja, en trevlig kväll hade vi hur som helst.

6 kommentarer

 1. Så värdefull tid med barnen! Ju äldre mina barn blir desto mera njuter jag av att göra något tillsammans med dom. Bara för några år sedan njöt jag mest att få vara för mig själv några minuter 😉

  Gillad av 1 person

  1. Jo visst är det fint när förhållandet med barnen blir helt annorlunda. Fortfarande föräldrar, men ändå inte….
   Den där intensiva småbarnstiden hade sina guldkorn, men ngn egentid fanns inte- helt klart! 😂

   Gilla

 2. Så mysigt att ha sonen hemma på besök och vilken bra kväll det blev. Våra barn har ofta spelkvällar tillsammans och ibland hänger vi på. Ett av mina favoritspel är Bezzerwizzer.

  Önskar en trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Det låter som ett roligt spel! Skall kolla upp och se om det finns hos oss…. Ngt liknande finns definitivt.
   Fredagen har just kommit igång och en trevlig sådan får vi hoppas att det blir. Tack detsamma till dig!

   Gilla

 3. Bowling är så kul! Länge sedan jag spelade i vår hall IRL ändå, före pandemin var det.
  Skulle gärna spela virtuellt, men har inte den teknik som krävs. Och på datorn finns det sällan riktigt bra gratisspel av den här sorten 🙂
  Snöyra… nu vill vi slippa det. Vi har haft ganska bra nu några dar. Stora drivor kvar men solen gör nu redan sitt. Kall blåst, som får gatudammet att yra.

  Gillad av 1 person

  1. Snart räknas nog mars numera till en vintermånad hos oss. Snörik har den alltid varit sedan jag bott här. Varmt och kallt i atmosfären ’krockar’ och så blir resultatet snö. Dock är det numera väldigt kallt i mars. Det nya normala med -14….. 🥶
   Vi ställer verkligen till det för jordens väder vi människor….

   Att bowla på Wii är så roligt. Som sagt det här med bowling på riktigt är ngt helt annat….!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.