Ute på vift i snön denna måndag

Publicerad av

Nu när jag är amerikanska på riktigt, behöver jag anhålla om ett pass också. Skulle ju vara lite tokigt om den nya amerikanskan inte fick resa hem och hälsa på sina rötter och släktingar!

Den utlovade snön kom under natten mellan söndagen och måndagsförmiddagen och jag åkte iväg till passkontoret i förorten på hala och snöiga vägar. Bra bil har jag och fram kom jag i god tid innan min beställda tid kl.10.

Efter det snabba och dyra besöket gick jag därifrån glad i hågen. Det är så oerhört trevligt och roligt att bli betjänad av folk som kan sin sak och är bra på sitt jobb. Det var ju inte hennes  fel att det kostar en hel del att ansöka om pass. Det är ju inte hon som bestämmer de priserna, utan hon bara tar betalt för passansökningarna som sedan skickas iväg till ngt annat ställe där de tas  om hand.

Eftersom jag redan var ute på språng i snön, hade jag beslutat att inte åka till måndagens Zumba, utan gav mig i kast med julhandlandet istället. Mycket klokt beslut visade det sig, eftersom affärerna var sgs tomma!

Vid bokaffären hittade jag det jag ville ha och lite till. Sedan vidare till min absoluta favoritaffär i klädväg, som faktiskt stänger strax efter julen. Och inte bara en affär då, utan hela kedjan stänger, över hela landet! Det är så man kan bli galen! Så snygga kläder till förmånliga priser. Inte för ungdomliga, men inte för tantiga heller.

Tur hade jag i alla fall och hittade julklappar även här och till och med två toppar åt mig själv!

De för julen planterade krukorna med kvistar och annat juligt var helt täcka med snö när jag strosade omkring vid Förortens shoppingcenter.Det såg riktigt fint ut det också tyckte jag. Vid shoppingcentret hittade jag inte det i klädväg för Sonen som jag hade tänkt mig, men istället nöjde jag mig med ett gåvokort för honom. Han är ju också i den åldern nu när han helst väljer sina kläder själv. Då är det roligt att ha egna pengar att spendera.

Till sist mötte Maken mig för en matbit innan han åkte till jobbet. Han har skifte på eftermiddagen och kvällen idag, så det passade bra att vi provade på en ny snabbmatsrestaurang innan han åkte iväg till sjukhuset. Här hade jag aldrig ätit förut, och tänkte vi kunde prova. Restaurangen öppnade i somras och jag hade hört att den fått fina betyg.

Efter lunchen var jag dock inte så säker, eftersom maten nog inte var så där väldans märkvärdig ändå. Jag beställde en kycklingsmörgås och så delade vi en portion lökringar. Det var onekligen ätbart, men jag har nog ingen vidare brådska att äta där igen.

Efter avslutad shoppingrunda via mataffären var det bara att komma hem och ta tag i snöskottningen då. Maken  hade inte hunnit på förmiddagen eftersom han satt  i telefonmöten och Sonen ville inte eftersom han var trött efter en lång skoldag.

Nu är det dock gjort och nu väntar kvällens matlagning. Det blir ngt mycket enkelt, spaghetti med köttfärssås. Bäst jag sätter igång…!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.