… och så vips är vi i Utah!

Publicerad av

Varför inte liksom? North Dakota i söndags/måndags och denna fredag morgon sitter jag på hotellet med min lilla blogg i delstaten Utah!

Lillasyster skall hämtas från harpläger och som 14 åring i USA får man inte flyga utan en vuxen. Man kan visserligen betala flygbolaget att hålla uppsikt över barn och ungdomar som är under 18 och flyger ensamma, men vi ville naturligtvis komma och höra på morgonens avslutande konsert innan vi flyger hem med Lillasyster igen. Som befinner sig på musikläger här i Utah hela denna vecka.

Flygresan från Tvillingstäderna tog ganska exakt två och en halv timme inan vi var på marken i Salt Lake City i Utah. Sedan hyrdes bil och så körde vi en och en halv timme till staden Logan där lägret har hållits denna vecka.

Eftersom vi inte ännu har gått på konsert då jag skriver detta, kan jag inte uttala mig om den. Det får jag ta i nästa inlägg!

Norra Utah påminner onekligen om Arizona. Samma torra luft, värme och vegetation. Bilden tagen från bilfönstret medan vi var på väg mot Logan.

När vi steg ut ur planet slog samma torra, varma luft emot mig som vi upplevt i Arizona. Enligt flygkaptenen var det +39 grader varmt igår, men ändå kändes denna värme helt underbar! Jag har säkert skrivit detta förut. Jag har lärt mig att älska värme och sol, det är den tunga, kvava luftfuktigheten i Mellanvästern som stör mig.

Innan vi körde hela vägen upp till Logan hittade vi en mysig liten resturang i staden Ogden där vi stannade för en matbit. Maken valde en klassisk hamburgare med fransk potatis, medan jag istället valde en Santa Fe salad.

En fantastiskt god sallad med grönt, grillad kyckling, svarta bönor, majs, skuren avokado, majs chips, chilipaprikor och en utsökt Chipotle dressing.

Efter en mycket god middag fortsatte så färden norrut. Någon timme efter incheckning på hotellet, som är mycket nära beläget till musiklägret, hade Lillasyster fritid och vi fick träffa henne. Vi har inte hört mycket av henne under hela veckan, till följd av ett mycket digert ( men roligt tydligen) program, så det var roligt att se henne och höra hur hon har haft det.

Hon hade inte många minuter till övers för de gästande föräldrarna. Klockan 22 hade ungdomarna ytterligare program innan läggdags. Alltså vandrade vi föräldrar tillbaka till hotellet och somanade ganska exakt bums när vi kom tillbaka till vårt rum. Utah har Mountain time medan vi i Minnesota har Central time vilket betyder att det skiljer en timme mellan tidszonerna. Efter resa var vi ganska så klara att somna vid 23 tiden eftersom det då var midnatt hemma i Minnesota.

Folktomt vid 22 tiden….

4 kommentarer

  1. Santa Fe-salladen hade fallit mig i smaken tror jag då där finns kycklingsfilé och inte enbart ”gräs” 🙂
    Jag har ofta svårt att förstå de stora avstånden i USA, måste kolla kartor och förstår ändå inte 🤣

    Gillad av 1 person

    1. Även som ’tvättäkta amerikan’ numera med medborgarskap har även jag svårt att förstå de jättelika avstånden. Och den växlande naturen! USA har mångfasetterad natur att erbjuda! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.