Lite mat, lite helg, GARN och lite smått och gott…

Publicerad av

Jag gjorde en quiche lorraine i fredags till vår middag. Istället för den vanliga skinkan, stekte jag bacon , lät det rinna av på papper och så blev det en del av fyllningen tillsammans med uppskuren röd paprika och skuren salladslök. Riven ost och äggstanningen också naturligtvis. Det visade sig, vilket jag hade trott att baconet passade alldeles utmärkt i quiche och jag gissar att detta blir det nya normala hemma hos oss.

Teatersalongen var inte fylld, men nog känns det ovant och fortfarande märkligt att gå på teater. Munskydd ett måste för alla i publiken, men inte för ungdomarna på scenen. En föreställning gavs med sex längre sketcher som alla hade skrivits, inövats och repeterats och åter repeterats mellan fredagen efter skolan och lördag kväll kl.19 då föreställningen gavs. Sonen skötte ljussättningen och befann sig i båset bakom oss när jag tog denna bild. Som alltid bakom scenen och sköter det tekniska. Hade han inte varit med hade vi nog skippat föreställningen, men är man förälder så är man….. ( Förstå mig inte fel. Ungdomarna var duktiga och imponerade. Speciellt då man tänker på hur lite de hunnit öva in repliker och repetera. Det var mera den härjande smitttan som jag tänkte på…)

Undertecknad och Maken i våra mikrofiltrerande munskydd som nu rekommenderas att skydda för och emot omikron varianten. Vackrare bilder på oss finns det, men så är tiderna eller hur….?

Åter intas söndagens gudstjänst via skärmen medan det sista av adventsljusen brinner ner. En färre folksamling denna helg än nödvändigt. Här i Minnesota har vi inga som helst restriktoner på ngt sätt. Företag bestämmer själva hur de vill hantera Covid situationen som är allt annat än trevlig… Jag brukade vara så väldigt nöjd med Minnesotas myndigheter i början av pandemin, men nu kommer inga som helst restriktioner, råd el dyl därifrån. Överfulla sjukhus och livet bara rullar på liksom….. Jaja, mångt och mycket och helt olikt förehavandena i Europa och framför allt Finland….

Jo men visst! Garn kan man inte ha för mycket av! Jag behövde mera garn naturligtivs eftersom jag åter skall ge mig i kast med mössor! Dottern, som ännu är hemma från universitetet tog hela min hög från i höstas och den skall tydligen delas ut till vänner och bekanta. Bäst att börja på nya då!

Är man 13, nästan 14 vill man se ut som kompisarna, helt klart! Skor av märket Converse hade Lillasyster fått till julklapp, men de passade inte. Alltså, blev det dags att åka till skoaffären för utbyte till ett par som passade. Ut kom vi ur affären med mera än så. Ett par riktigt snygga stövlar ( boots) åt henne plus strumpor år både henne och mor i stugan. Mycket bra affär alltså. Nöjd tonåring , nöjd mor. Bättre än så kan det knappast bil!

Att vi till råga på allt också spenderade en summa på hämtmat denna kväll , gjorde ju att mor i huset hade ledigt i köket och en söndag kan väl knappast avslutas på bättre sätt, så säg?

Trevlig början på vekan alla läsare och kommenterare!

10 kommentarer

 1. Vad roligt att få besöka en teater. Säkert lika roligt för både publik och aktörer som satt många timmar på övandet.

  Här blev det en helg kantad av snöskottning och promenad.

  Hoppas ni får en bra natt och en bra början på veckan . 😊

  Gillad av 1 person

  1. Tack det samma! God morgon och önskan om en trevlig vecka!
   Du är verkligen uppe med tuppen denna måndagsmorgon!
   Här sitter jag på söndagskvällen och stickar ännu…. 😀

   Gilla

 2. Va kul att ni kunde gå på teater. Sällsyntare med sånt just nu . Ni var ju utrustad i alla fall. Skor och boots , ni har varit på riktig shopping Garn hör till en bas vara kan jag tänka .En god natt till er som just snart kojsar

  Gillad av 1 person

  1. Hade Sonen inte varit med hade vi nog skippat hela teatern, men ungdomarna var duktiga och det var nog riktigt roligt! 😀
   Och jo, om man nu en gång är ute på shopping, är det väl lika bra att slå till då skor hittas, eller hur? 😀

   Gillad av 1 person

 3. Så gott det lät. Bacon ger bra smak till många rätter och brukar vara ett säkert kort.
  Klart att ni skulle se föreställningen när sonen var aktiv. Förhoppningsvis så var alla friska som var där. Det är ju upp till var och en att agera med omdöme tänker jag.

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Hade inte Sonen varit med hade vi avstått från föreställningen, men ungdomarna hade kunnat duktigt på kort tid och det var roligt med flera goda skratt! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.