Helga vilodagen…

Publicerad av

…. eller ngt sådant ja. Jo visserligen började söndagen med sedvanlig gudstjänst och det känns alltid bra. Det är liksom en bra avslutning och början på veckan på en och samma gång.

Mycket mera än så följde jag inte budordet idag, för det blev en söndag med full fräs. Egentligen borde vi ha firat Maken, som har födelsedag idag, men eftersom han jobbar ett 24 timmars pass, firade vi lite smått igår istället.

Istället blev det veckohandlandet på en söndag eftermiddag med resten av Förorten verkade som. Eftersom jag normalt är ledig på måndagar, burkar jag handla mat då, men skåpen gapade sgs tomma, så jag tyckte att det var bäst att jag fick det mesta hemsläpat från mataffären idag. Gissar nog att jag hamnar att åka och köpa lite sådant som schampo och näring imorgon i alla fall, men då kommer trängseln i alla fall att vara betydligt mindre.

Efter att jag kom hem med en drös med matkassar, tog jag tag i tvätten och sedan dammsugningen och sist med inte minst fick jag garaget sopat och städat upp lite. En timmes mörkerkörning hann Sonen och jag också med mellan kl.19-20. Han behöver totalt 15 timmar med körning i mörker och han har runt 7 h kvar och kör upp för körkortet i januari, så det är nog bara att passa på nu när det blir mörkt redan vid 19 tiden på kvällen.

Dagens väder bjöd på ljuvligt höstsolsken och varmare än det varit sedan i tisdags, nämligen 16 grader! Det har faktiskt bara regnat och regnat annars hela veckan, så ett uppehåll i det eviga regnandet var välkommet.

Så här såg det ut igår lördag bakom vårt hem. Tunga och gråa moln som fortsatte att hälla vatten över oss. Träden börjar så småningom skifta färger, gissar att det kommer att vara riktigt vackert om ngn vecka.

Eftersom det var så regnigt igår, beslöt vi oss för att gå på matiné vid Sonens skola. Höstpjäsen som ungdomarna har övat och övat inför ända sedan i somras gavs den här helgen och inkommande helg.

Ovan ett foto  på programbladet eftersom inga foton får tas under showen. Pjäsen heter Circle Mirror Transformation och har gått på Broadway i New York. Pjäsen handlar om fem personer som medverkar i en kurs i skådespeleri. Under sex veckor lär de känna varandra allt bättre genom olika övningar och dramatisering. Pjäsen var minst sagt invecklad och Lillasyster eller mina Svärföräldrar förstod inte mycket. Det gällde att hänga med i handlingen eftersom mycket av dialogen utförs genom de olika drama-övningarna som skådespelarna utför. Mikrofoner användes inte heller, vilket egentligen  inte behövdes eftersom teatersalongen  var väldigt liten,  intim och rymdes endast 62 personer i publiken, men om man är äldre och har dålig hörsel, var  det säkert svårt att höra vad som sades.

Sonen hjälper till att hålla i trådarna bakom scenen och är den som sköter om belysningen under pjäsen. Han är väldigt stolt eftersom han har huvudansvaret för belysningen. Förra veckan, före pjäsen började  jobbade ungdomarna  extra hårt för att få allt att löpa.  Det tidigaste vi hämtade Sonen från skolan var  kl.21.15 ! Repetitionerna gjordes förstås efter skoldagen, så vi såg honom inte speciellt mycket förra veckan.

Trots att pjäsen var rätt invecklad och svår att förstå och hänga med i, gjorde ungdomarna mycket bra ifrån sig. Speciellt då man tänker att de alla är elever på gymnasienivå och mellan 14 och 18 år gamla. Jag funderar faktiskt lite på att gå och se pjäsen igen nästa helg, men vi har en hel del annat på gång, så jag tvivlar på att jag har möjlighet. Däremot tror jag att mera skulle klarna om jag såg pjäsen en andra gång. Vi får se….

Söndag kväll  och jag har fixat och donat med mina nygamla blogg och är nöjdare med kvällens färgval. Tack Monica och Petra, ivriga läsare och följare för kommentarer och feedback. Förhoppningsvis går mina skriverier bättre att läsa nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.