Varm och skön (?!) farsdag…

Publicerad av

…fick vi verkligen avnjuta denna söndag då farsdag firas i USA. Håhåjaja! Visserligen är sensorn för termometern i solen alldeles nära väggen, men det var endast 10 grader kallare i skuggan och luften var fuktigt och kvav. Som sig bör åtnjuter vi åter tvära väderkast. Igår lördag, hällregn och runt 18 plusgrader. Denna hetta i dag och imorgon, måndag åter tillbaka till ösregn och 22 plusgrader. Bara att hänga med!

Farsdagen blev en trevlig historia med Maken som rökte revbensspjäll i flera timmar utomhus i sitt rökugnsmonster som jag kallar denna kombinerade rökugn/grill.

Låg temperatur i tre timmar med grillkrydda på. Insvepta i folie. Sedan penslades äppelsaft och honung på köttet och tillbaka på grillen i ytterligare 45 minuter för att sedan penslas en gång till innan vi satte oss ned till bords.

Medan Maken grillade gjorde jag sommarens första potatissallad. Behändigt med röda potäter som inte behöver skalas. Hårdkokta ägg, inlagd gurka och lök. Dressingen gör jag av majonnäs, senap och äppelvinäger. Salladen behövde lite mera dressing tyckte jag och även mera salt och peppar, men inte så tokigt ändå. Passade mycket bra med köttet.

Naturligtvis hade vi vi bjudit Makens föräldrar på mat och efter middagen blev det videosamtal med Dottern och Fästmannen som flyttat till egen lya denna helg. Vi fick en liten rundtur bland flyttkartongerna och kunde konstatera att detta radhus kommer att bli ett trevligt första hem för dem.

Nu åter god natt härifrån!

4 kommentarer

  1. Ja, det är verkligen tvära kast hos er när det gäller vädret. Maten lät verkligen god och det blev en bra fars dag hos er får man säga.

    Grattis till dotterns och fästmannens nya hus. Flytt även hos er då.

    Önskar en fin måndag!

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Måndagen kom och gick och spännande för vissa var den… Jo flytt även hos en del i denna familj. Och jo, de stora landmassorna i Mellanvästern är bla orsaken till de tvära väderkasten.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.