Söndag och vinter på riktigt

Publicerad av

Så kom då den där efterlängtade och mycket sena vintern. Kan dock inte riktigt påstå att jag längtade till -22 grader som vi har vaknat till denna söndag… Däremot skiner solen in i alla fönster och detta kan ju inte klagas på precis! Det skall vara fortsatt kyligt hela veckan, så jag gissar solen fortsätter att bjuda på sina strålar, vilket för min del är mycket välkommet.

Denna söndag jobbar Maken dygnet så det är endast Lillasyster, jag och hundarna hemma. Dagen lär bli lugn och skön. Inte mycket planerat. Stickning naturligtvis och möjligen också lite bakning…

Lördagskvällen blev filmkväll för Maken och mig. Vi såg på Boklubben del 2. Med Jane Fonda, Mary Steenburgen, Candice Bergen, Diane Keaton, Don Johnson, Andy Garcia mfl. Star studded cast helt enkelt och så otroligt rolig film! Del ett kom ut för flera år sedan nu och den har jag sett flera ggr själv och åtminstone två ggr i Makens sällskap. Som tycker den är precis lika bra som jag gör.

Scen ur filmen där en festmiddag hålls för Jane Fonda som skall gifta sig i filmen….

Två filmer med lätt och mycket rolig underhållning för stunden. Se dem och rapportera gärna tillbaka vad ni tyckte om filmerna.

Det har gått en tid sedan jag stickade strumpor/sockor, så jag lade upp en dylik igår. Tunt garn i merinoull. Lite tjockare än vanlig tråd faktiskt. Som synes är det melerat i vitt och blått och stickorna är nästan som tandpetare i händerna efter att jag jobbat med tjockare stickor med de senaste projekten. Förhoppningsvis blir denna lilla strumpa klar idag och så kan jag ta itu med den andra.

Naturligtvis skulle det också vara roligt att utöka den lilla mössfamiljen med en till medlem. Jag har mera yllegarn kvar. Dock ett annat mönster kanske….

Trevlig fortsättning på söndagen där på den östra sidan av Potten. Jag borde ta tag i dagens träning tänker jag, men kan inte påstå att lusten finns precis….

2 kommentarer

  1. Då har ni verkligen fått vinter och kallt hos er. Det hör så klart till men några grader mildare hade inte varit fel.
    Lugna och sköna söndagar är väl absolut inte fel alls och kan behövas som motvikt till vardagen. Fullt upp för maken din alltså och ett långt arbetspass. Så är det inom vården i alla fall om man har sin tjänst på ett sjukhus. Min kusin är kärlkirurg och arbetar på ett stort sjukhus och har långa pass. Hans fru som också är läkare arbetar på och är delägare i en vårdcentral och har mer normal arbetstid. Men visst, samhället måste gå rund och vården kan inte ha helg- eller nattstängt.
    Så fina sockorna blir! Merinoull är ett tilltalande material och jag är så nöjd med mitt norska underställ. Den bästa investeringen jag gjort på länge!

    Önskar en fortsatt fin söndag!

    Gillad av 1 person

    1. Jo men visst r det så. Passen är långa och sjukhusen får inte stänga. Jobbar man inom vården är det bara att vänja sig vid dygnspassen. Åtminstone fick Maken sova hela natten på jobbet eftersom inga operationer gjordes. Så skönt och mycket ovanligt.
      Tack! Jag är nästan klar med första sockan, men den den blev lagd åt sidan till följd av mera, roligare mönsterstickning….

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.