Lika bra på båda sidorna om Potten! ( med en charmig brittisk brytning på den östra sidan om Potten…)

Publicerad av

För ett antal år sedan fick jag en fantastisk julklapp av Maken : biljetter till musikalen Mamma Mia då den kom från Broadway i New York hit till Tvillingstäderna och gästade oss. Det var flera månader innan föreställningen, men naturligtvis marknadsfördes biljetterna lagom till julen och Maken hakade på. När vi så småningom gick för att se den levde den upp till alla förväntningar och mer därtill.

Är man på besök i en storstad och intresserad av teater är det nästan ett måste att gå på ngn pjäs eller musikal. För oss blev det en favorit i repris förra veckan när vi först tog tunnelbanan från Russell square nära hotellet och sedan traskade till Novello Theatre i Covent Garden  för att se Londons uppsättning av samma musikal.

Det visade sig att denna teatersalong inte var enorm, , men var naturligtvis en äldre byggnad och hur fin som helst inuti. Akustiken var också bra och eftersom orkestern satte under scenen och salongen som sagt inte var väldigt stor, var ljudnivån lite väl hög faktiskt. Ett par öronproppar skulle faktiskt ha suttit fint och man skulle ha hört lika bra ändå. Kanske inte dialogen, men musiken!

Som resesällskap hade vi kära Kusin Vitamin med familj och de hade nog lite samma åsikter som oss när det gällde kvaliteten på musikalen ( helt fantastisk!) och den höga ljudnivån.

Vårt trevliga resesällskap fotograferade i pausen….

… och så vi amerikaner under samma paus….

Det var oerhört svårt att inte sjunga med högt i alla sångerna under själva föreställningen och publiken ombads till och med att INTE göra det. Döremot lovades det att vi skulle få vår chans i slutet och det fick vi minsann!

Efter att de mycket skickliga skådespelarens bugat och tackat för sig, bjöd de på två ( eller tre?!) extra nummer och publiken fick sjunga med och nästan slå klackarna i taket! Maken, Lillasyster och jag ställde oss upp tillsammans med flera andra i publiken och sjöng för full hals! Det var så oerhört roligt! Vårt mera anständiga resesällskap tyckte nog säkerligen att dessa amerikaner de reste med var lite väl knäppa, men det bjöd vi på!

För endast 10 brittiska pund måste jag ju ha båda prgroammen och köpte dem efter föreställningen. En t skjorta har jag redan från föreställningen här i Tvillingstäderna, men programmen från London kom hem denna gång. När jag, sent på kvällen på hotell rummet läste igenom dem, fick jag veta att denna fantastiska musikal ges för 24e året i rad i London! Helt otroligt! Man undrar ju lite hur mycket längre de kommer att ge dessa föreställningar för salongen var faktiskt fullsatt en helt vanlig torsdagskväll i början av april…

Om ni råkar ha vägarna förbi London, se den!

9 kommentarer

   1. 😂 jdet var det där vem som var syster och bror till vem som jag inte hade riktigt på klart,…men nu vet jag hur det ligger till den vägen ochså…

    Gillad av 1 person

  1. Verkligen en fin upplevelse. Vi såg Broadway versionen av Lejonkungen när den gästade Tvillingstäderna och den var ju också väldigt bra!
   Kanske vi tar repris på den nästa gång vi är i London…? 🤔
   Man vet aldrig….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.