Produktivt trots skumpeli-skump…

Publicerad av

Att köra med en tom vagn är klart värre än att köra med en full sådan bakom bilen. Detta hade Maken tydligt förkunnat åt mig för ngn dag sedan och denna måndag fick vi verkligen erfara detta. Nu är vi åter hemma i Förorten efter fem timmars skumpade längs de amerikanska motorvägarna. Den tidiga morgonen började i halvmörker eftersom vi bytte till sommartid i helgen. Ut från hotellets parkering styrde Maken vårt ekipage precis kl.07.57. Inte alls illa eftersom vi ville vara på väg kl. 8.

Jag höll uppsikt på den skumpande vagnen bakom oss medan Maken rattade vårt ekipage.

Numera går det ju också att inte bara lyssna på radio och musik då man är ute på motorvägarna. Vi betade också av två stycken avsnitt av en podcast som Maken regelbundet lyssnar till. Det var samma serie, men med helt olika innehåll: det första avsnittet handlade om Coca-Colas tillkomst och dess historia och det andra handlade om ålarna runtom i jordens oceaner och dess mystiska liv och leverne, fångst, konsumtion osv. Bland annat intervjuades en svenska expert.

Medan vi lyssnade på all denna intressanta information slog ivern till och jag gjorde klart två av mina tre medhavda stickprojekt.

En enkel mössa i ljusblått som jag påbörjade under färden ner i lördags färdigställdes nu under hemfärden.

En sk cowl som jag påbörjade och ändrade från ett annat mönster förra veckan färdigställdes också. Helt nöjd blev jag inte med den, men den är stickad i billigt i akrylgarn, så om inte annat blev det ett bra övningsprojekt. Den är faktiskt grå, men eftersom den låg i min jeansbeklädda famn i bilen när jag tog bilden, ser den väldigt blå ut.

Vagnen skulle lämnas in runt kl.12.30 och vi var väldigt nöjda med oss själva när vi körde in på parkeringen vid hyrstället kl.12.37. VI stannade endast en gång under förmiddagens färd att tanka bilen, sträcka lite på benen av använda toaletten. Inte alls dåligt.

Här har vi parkerat vid hyrstället. Väl framkomna dit hade vi avverkat runt 800 km under helgen. Inte dåligt och bra hade resan också gått. Slutet gott allting gott som det brukar heta.

4 kommentarer

  1. Att det skulle vara jobbigare att köra med tom vagn har jag inte reflekterat över så här lärde jag mig något nytt. Ska man köra en längre sträcka så är det skönt att komma iväg i tid och ni hade ju också en tid att passa.

    Önskar en fin tisdag nu!

    Gillad av 1 person

    1. Jo jag lärde mig ngt nytt jag med faktiskt. En hel del mera skumpande bakom bilen eftersom inget fanns i vagnen att lugna ner skumpandet. Nåja, det gick ju vägen ändå. Tack. Tisdagen var helt ok och nu hägrar onsdagen hos er, medan vi lägger oss….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.