Det senaste dygnets kontraster….

Publicerad av

Fredag förmiddag började så här….

På Hanalei stranden i det lilla samhället Hanalei på den norra sidan av ön Kauai. Kauai är den ö som ligger längst norrut utav alla Hawaii öarna och där har vi spenderat den senaste veckan. Igår, fredag och vår sista dag på ön innan hemresan började med surflektioner för ungdomarna i härliga vindar, värme och sol. Ganska exakt ett dygn senare har vi landat i detta….

Förorten med omnejd sett från flygplanet denna lördagseftermiddag. Massor med snö vräkte ner över Tvillingstäderna i vår frånvaro och vi hälsades välkomna tillbaka med -13 grader och snövitt så långt ögat kan nå.

Däremot är det inte så lite lyxigt att få byta ut dessa ovanstående vita vyer till ngt mera tropiskt under en vecka i årets kallaste månad.

Vädret på den norra sidan av ön är inte lika varmt som på den södra, som vi besökt tidigare, men får man tillbringa en vecka på Hawaii verkar det lite knasigt att gnälla på en kväll och natt med ihållande regn. Annat än det hade vi för det mesta strålande sol.

Nu är vi åter hemkomna till Förorten och vi är alla en aning mera solbrända än vad vi var för en vecka sedan. Även på Hawaii är det vinter och solen är inte lika stark som under sommaren. Dock räcker strålarna gott och väl till att ta åt sig lite D vitamin!

Det togs som synes ovan surflektion och det åktes båt längs kusten av Kauai ön en dag. Det vistades tid på strand, i simbassäng och i bubbelpool. Det spelades kort och det pratades och skrattades och naturligtvis hör det ju också till att man nöter en aning på varandra. Konstigt vore det ju annars.

En fantastisk vecka fick vi och dessutom missade vi snöstormen som generöst gav Tvillingstäderna runt 35 cm snö mellan måndagen och onsdagen medan vi befann oss i värmen. Ett stort, varmt tack går ut till grannarna som inte bara skötte om hundarna och fiskarna, men även plogade och skottade vår uppfart i vår frånvaro!

Detta fanatiska, bördiga vulkanlandskap…..

8 kommentarer

    1. Det finns gott om tid för snöänglar, så de hanns inte med denna söndag… tyvärr! 😂 Aldrig sett den serien, men många andra serier och filmer har spelats in på Hawaii, eller delar av serier och filmer. Bla Jurassic Park och Pirates of the Caribbean.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.