En del annullerade tider….

Publicerad av

… och stickjuntan via skärmen innehöll denna måndag bland annat.

Eftersom Lillasyster alltjämt kämpar med Covid och symptom från detta virus, blev det att ändra lite på dagens schema. Dramalägret som hon var anmäld till denna vecka, kan hon inte vara med i och måste missa. En tid med studiehandledaren vid nya gymnasiet måste ändras och bli ett zoom möte istället. Veckans lektion i harpa blir också via skärmen och själv annullerade jag min tid till frissan och klippningen. Nej, jag har inga symptom, men min frissa lider av rätt besvärlig astma och Covid har landat henne på sjukhuset redan en gång. Jag vill inte ta risken att möjligen sprida detta vidare. Visserligen hamnade hon på sjukhus innan vaccinet fanns tillgängligt, men ändå… Bättre att vara försiktigare än man kanske måste vara.

Annars verkar Lillasyster vara på bättring och jag tror halsen känns bättre, matlusten börjar återvända och näsan är inte alls lika täppt längre. Hemma blir hon nog hela veckan, men eftersom sensommaren visar sig från sin bästa sida med just under 30 plusgrader på dagen med sol och torra vindar, är det inget som helst fel att vistas utomhus hemma på gården.

Här hos oss gäller fem dagars hemmavistelse efter positivt test.. man behöver dock inte längre testa negativt för att återgå till aktiviteter. Klokt vore det att ha patienten isolera sig från den övriga familjen, men eftersom Lillasyster troligen hade Covid hela helgen medan vi vistades i North Dakota, är det liksom ingen vits att isolera henne tycker vi. Dock håller hon sig på avstånd från Maken, eftersom det är svårt för honom att ändra sitt arbetsschema och vara hemma i dagarna fem. Fast insjuknar vi, så insjuknar vi och så mycket mera att göra åt den saken är det inte.

Stickjuntan via skärmen denna måndagskväll blev som vanligt, hur trevlig som helst. Lätta, trevliga diskussioner stickande vänner emellan. Jag har ännu inte färdigställt Lovikka vantarna jag blev klar med på söndagskvällen, utan jobbade istället på ett härligt rutmönster på en disktrasa i bomull. Helt klar med den är jag inte, men mönstret syns nu helt klart och tydligt….

Framsidan
baksidan av disktrasan

2 kommentarer

    1. Jo de verkar följas åt de här vågorna på båda sidorna av Potten med viruset…. Fast å andra sidan slipper vi ju det inte och får väl hänga med i vågorna så gott det går…
      Tack! Hon är frisk som en nötkärna igen och ingen annan insjuknade heller. Det där vaccinet är inte helt fy skam ändå…!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.