Icke-planlagd bloggpaus….

Publicerad av

… kan hända ibland. Som nu. När livet och ett strömavbrott kommer emellan. När timmen blir sen efter nämnda strömavbrott och sedan räcker varken tid eller energin till.

Vi kom alltså hem till Förorten på söndagen som också råkade vara min 49e födelsedag. Alltså… 49! Ett år kvar till 50…! VART tar tiden vägen undrar jag och skrapar mig i skallen en aning…. Gissar att jag inte på långt när är den enda. Dock har säkra källor lyckats övertyga mig att det finns liv efter 50, så läget är lugnt liksom!

Det blev lunch på restaurang med fem ungdomar och Maken på söndagen då jag fyllde år. Det var lyxigt att inte behöva koka mat för 7 den dagen. En jacka som jag sett på den skandinaviska gåvobutiken tidigare i veckan följde också med hem som en present. Från mig till mig så att säga.

Den lilla skandinaviska gåvobutiken har jag visat förut

Efter en god lunch åkte vi tillbaka till stugan i några timmar. Jag med min nya jacka i högsta hugg. Nu väntar jag på svalare väder för att kunna börja använda den eftersom det är en regn, vind och vädertät höstjacka!

Den nya jackan….

Efter tvätt och städning vid stugan blev det då dags att återvända hemåt till Förorten. Molnformationerna i solnedgången på väg tillbaka till Minnesota var alldeles spektakulära, men jag tog faktiskt inga bilder på de ros-grå- och blåaktiga molnen som lystes upp av den nedåtgående solen i väster medan det blixtrade inne i dessa moln. Häftigt att se, men skulle nog ha varit rejält svårt att fånga med mobilkamera från vägen i 110 km/h hastighet. Det stormade lite överallt denna kväll då vi körde hem, men tack och lov befann vi oss inte i ngn av dessa stormar, utan såg endast skymtar av dem på håll. Dessa stormar orsakade troligtvis det strömavbrott som vi fick ta del av sedan strax efter att vi anlände hem igen. Utan ström och nätuppkoppling är det en aning svårt att uppdatera denna blogg…..

Idag tisdag har vi åter haft det extra varmt och skönt här i Tvillingstäderna. Bilden nedan tog jag sent på eftermiddagen…..

Sensorn för denna termomter är nära väggen på utsidan, så jag gissar att denna temperatur är en aning överdriven. Hur som haver, förstår ni säkert att det inte handlat om ngn utevistelse i denna värme, utan det är inomhus sysselsättning som gäller. Dock alldeles för hett och fuktigt att ta tag i ngt stort projekt, så städningen fick vänta. En aning svalare har utlovats imorgon, onsdag, men ännu inte ngt väder lämpat för städning precis….

… och som brukligt är när det blir riktigt varmt är det kalla pastasallader som gäller för man orkar helt enkelt inte med varm mat.

6 kommentarer

  1. Försenat grattis på födelsedagen 🥳! Då är vi båda lika gamla 😉 jag fyller 49 i november…. ja, 50 närmar sig med stora steg. Jag minns när mina föräldrar fyllde 50 – de var ju jäääättegamla då 😂

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Ja eller hur….? Mitt i allt står man själv där framför 50….. så länge man mår bra och känner sig ’ung i sinnet ’ lär 50 knappast vara värre än ngn annan ålder vi uppnått, eller hur? 🤔😂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.