Det ostadiga vädret….

Publicerad av

… fortsätter och naturligtvis började förmiddagens promenad i strålande solsken och halvvägs igenom kom regnet. Det började i ett fint, litet strilande och jag var inte så säker på om det bara droppade från träden runtom den lilla vägen som leder till stugan eller om det faktiskt regnade. Jag behövde inte fundera länge på den saken, för ngn minuter sedan var störtregnet ett faktum och några minuter senare efter det var jag genomvåt! Trots detta fortsatte jag . Lite regn skulle inte stoppa mig för att få dagens fem kilometrar!

I korsningen vid stora vägen och lilla vägen som leder till stugan, stannade jag och tog denna selfie. Genomblöt som synes, men ändå vid gott mod.

Jag fick alltså mina kilometrar och fortsatte hemåt mot stugan där Maken jobbade vidare på att få stugan tvättad utvändigt för att förhoppningsvis hinna lacka innan vi styr kosan mot Förorten igen om några dagar. Som bekant är det ju dock inte mycket man kan göra åt det där vädret….

Tvätta stugan utvändigt kan man göra i hällregn. Lacka är svårare….

Det sköna med detta ostadiga väder för min del, är att jag inte känner mig tvingad att vistas utomhus. Istället har det blivit en del gjort i köket. Som plättar (tunna pannkakor i Sverige kanske?) till exempel….

Min, i Finland, inhandlade plättpanna har faktiskt nyligen varit ute på resa… Förra veckan postade jag denna åt Dottern i studieorten. Hon fick den och tog med den till stugan där hon vistades med Pojkvän och God Kompis i helgen. Sedan lämnade hon den för mig att åter ta hem till Förorten nu när Maken och jag är här. Fiffigt, eller hur?
Så gott, enkelt och lätt att tillaga! Varför steker jag dem inte oftare?

Medan jag nu då varit i gång i köket, slog jag till med en sats banan-och chokladmuffins också. Det är så sällan jag står i köket under somrarna, då det vanligen är så kvavt och hett. Denna vecka vid stugan har verkligen bjudit på svala temperaturer under +25 grader och man kan inte anat än njuta… och spendera lite tid i köket!

Var så goda! Bara att ta för sig!

10 kommentarer

 1. Omväxlande väder här också men det stör inte mig. Fast det skulle nog inte locka mig till någon bakning … det är inte min favoritsyssla. Såg ut att ha blivit goda muffins.

  Gillad av 1 person

  1. Muffinsen gillas och snart är de uppätna. Det blir verkligen inte mycket bakning för mig under somrarna. Verkar korkat att sätta på ugnen då A/C ofta jobbar hårt att kyla ner inomhus. Varför sätta på ugnen då liksom?

   Gilla

 2. Ser blött ut, men härligt! 🙂
  Det börjar vara en tid sedan jag bakat nu, kanske jag skulle göra det idag då de lovat lite ostadigt väder. De ser dock ut att ha fel, eftersom kl är halv två och ingret regn har synts till än. Bra så! 🙂
  Ni skall lacka hela villan eller är det terassen?
  Lycka till med jobbandet på villan!

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Hela stugan är nu lackad/målad med en djupare färg och kan åter ta emot väder och vind. Ett digert arbete, men nu är det utfört i alla fall. Blev det ngn bakning för din del?

   Gilla

 3. Perfekt väder för bakning helt enkelt! Vädret rår vi ju inte på så det är bara att göra det bästa av situationen. Bra kämpat med promenaden men som sagt, vi tål ju vatten 😉
  Bara en tanke, och jag är ingen expert, men behöver inte stugan torka upp mer innan den lackas? Fast den är kanske inte av trä…

  Önskar en fin lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Stugan hann torka emellan tvättandet och målandet/packandet. En vägg i taget. Jodå, den är av trä och behöver målas/lackas för att klara av väder och vind. Passade utmärkt att få gjort nu när det varit mycket torrare i luften och inte hett och kvavt som vi normalt har det i juli/augusti.

   Gilla

  1. En promenad på 5 km tar ca. 1 timme. inte mycket alls om du tänker att ett dygn faktiskt ger oss hela 24 timmar. Be en väninnna följa med och förena nytta med nöje! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.