Splittrad familj

Publicerad av

För närvarande befinner sig denna familj lite över hela USA faktiskt. Dottern som vanligt i studiestaden i södra Wisconsin. Inget nytt där.

På lördagen åkte Maken och Lillasyster iväg sydvästerut till staden Salt Lake City i delstaten Utah. Hyrde en bil och körde iväg till ett musikläger som Lillasyster skall delta i inkommande vecka.

Det övades hastigt några minuter innan vi körde iväg till flygfältet tidig lördagseftermiddag.
Lite sightseeing i Utah hanns också med denna söndag. Vackert eller hur?

Eftersom lägret började idag, söndag, sovs den första natten på hotell mellan lördagen och söndagen och idag lämnade Maken Lillasyster på lägret. Återvände till Salt Lake City och satte sig på planet igen….

Medan Lillasyster och Maken varit ute på äventyr, har Sonen och jag haft vårt alldeles egna lilla äventyr. Vi steg nämligen i bilen i förmiddags och begav oss nordvästerut till den lilla universitetsstaden Grand Forks i delstaten North Dakota. Det är dags för informationstillfälle vid universitetet där Sonen börjar studera om en dryg månad.

Färden gick på just under 4 och en halv timme och helt utan missöden. Sonen körde skickligt och bra på motorvägen i 120-130 km/h, den lagliga hastigheten under goda väderförhållanden. Solen sken från en klarblå himmel och även om det var 32 grader varmt i skuggan, påverkade denna värme inte nämnvärt körandet.

Fram till hotellet kom vi och fick vårt rum efter picknick med medhavd lunch vid en liten park i skuggan. Tack och lov blåste det ute på prärien, annars skulle hettan ha varit minst sagt olidlig.

Runtom hotellet finns naturligtvis flera olika restauranger och vi hittade en av Sonens och Flickvännen favoriter: Texas Roadhouse.

En förväntansfull Son ser fram emot middagen.
En fantastiskt god Cesar sallad beställde jag till förrätt.
Det grillade nötköttet var visserligen gott, men kunde gärna ha fått vara kryddat mera. Potatismoset likaså

Maten var mättande , även om jag måste säga att denna resturang nog inte blev ngn favorit för min del. Men som sagt, Sonen var mycket nöjd.

Väl tillbaka på hotellet vilades det en stund på maten och efter detta tog vi oss ett dopp i hotellets simbassäng. Det finns ingen ute bassäng på detta hotell, men till följd av den otroliga värmen, är det nog lika bra att kunna ta sig ett dopp inomhus. Speciellt då det kommer till bubblepoolen som skulle vara alldeles för varm i detta väder.

Rätt tomt i hotell simbassängen denna söndagskväll

I skrivande stund är Sonen och jag strax på väg till flygfältet för att hämta upp Maken som i skrivande stund befinner sig i luften och landar inom några minuter på samma flygfält där Sonen kommer att spendera många timmar under sina år som pilotelev…. (Maken anländer alltså från Utah!) Imorgon, måndag är det information för hela slanten som gäller….

12 kommentarer

 1. Nya spännande tider som väntar 😊. Tänk vad tiden med alla barnen hemma bara rusar iväg – på gott och på ont 😉. Äldsta sonen jobbar på ett konditori över sommaren och inleder också studier i oktober (om han får en studieplats). Det finns väldigt många universitet nära där vi bor så åtminstone första tiden bor han ännu hemma. Liten blir stor 🥺…..

  Gillad av 1 person

  1. Javisst har den här ’småbarnstiden’ gått fort. På gott och ont- onekligen!
   Helt naturligt att de lämnar boet, men just nu känns det nog lite segt med ’unge nr. 2’ på väg ut…..
   Hoppas studieplats fås för er son! Har Tyskland ngn obligatorisk militär tjänstgöring för ungdomarna?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.