Tröja, jacka, jeans, strumpor… och snö!

Publicerad av

Jo men visst. Vi är tillbaka i norr och snöns har singlat ner sgs hela denna torsdag. Shortsen är tvättade och bortlagda och med den här farten lär vi inte ta fram den igen tills juli månad!

Däremot borde jag ju inte klaga. Jag fick ju faktiskt tanka sol i fem dagar och härligt var det!

Hemfärden igår, onsdag gick mycket bra. Flyget var visserligen försenat eftersom vi inte hade ngn besättning. Precis som på ditvägen.

Däremot måste jag säga att när besättningen väl kom från ett annat plan som landade just efter kl.18 gick det verkligen undan. Vår nya tid att lyfta var 19.37, 55 minuter senare än utsatt tid och på minuten backade flygplanet ut från utgången! Fort gick det verkligen. Speciellt om man tänker på hur många passagerare ett plan av modell A321 tar!

Maten vi serverades igår kväll på flyget var alldeles utmärkt.

Man fick välja mellan tre olika rätter igår på hemflygningen. Två varma rätter och en kall. Jag valde den kalla som bestod av kallt kycklingbröst serverat på en bädd av hummus. Till detta kall grillad lök, inlagd gurka, tomater och kall, kokt couscous. ( Månne heter detta samma på svenska?).Till vänster i bild ses den goda lilla chokladrutan med Neuchâtel ost och också salladen med blåmögelost, valnötter och kärnor från granatäpplen. Till allt detta ett glas vitt. Medan jag intog denna smaskiga måltid såg jag på film och hux flux var det en dags för påbörjad landning , 135 km sydväster om Tvillingstäderna.

Biden av kartan som jag tog just innan vi påbörjade landningen. Här syns vår rutt från Phoenix i delstaten Arizona tillbaka till Tvillingstäderna Minneapolis-St.Paul.

Eftersom flyget åter kom iväg så sent parkerade vi inte den egna bilen hemma i garaget förrän nästan kl.02.00. Sonen och hundarna var uppe och väntade på oss. Trötta, men glada att vara hemma var vi förstås. Så skall det absolut vara med en riktigt fin resa. Roligt att spännande att få åka iväg och skönt att åter komma hem till den egna sängen. Några erfarenheter rikare.

6 kommentarer

 1. Borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som jag tycker ska stämma. Nya erfarenheter är viktiga och väderfulla men det känns också gott att komma hem. Flygplansmaten såg god ut och det verkade vara en rejält tilltagen portion.
  Välkomna hem!

  Gillad av 1 person

  1. Måste ju visa upp lite taggigt nu under och efter vår resa till öknen.
   Fördelen med ett stort land är nog just det- samma land, men mångsidig natur och väder att erbjuda. 😀

   Gilla

 2. Den egna sängen är ju bäst, men roligt att få vara ut och se annat också ibland.
  Jag brukar följa med på flightradar ibland, det är intressant.
  Den där flygplansmaten så ut att vara god!!😊

  Gillad av 1 person

  1. Jo men visst är det så. Bästa sängen är den egna, men roligt med lite miljöombyte ibland. Maten på flyget var onekligen god, annat kan inte sägas. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.