Skönt slut på sommaren

Publicerad av

Imorgon, onsdag smäller det. Ja, förhoppningsvis inte bokstavligen, men skolorna börjar. För alla våra ungdomar. Dottern inleder sitt sista år med universitetsstudier ( hur är detta möjligt?! ), Sonen inleder sitt sista år i gymnasiet och Lillasyster, som inte är så liten efter denna sommar och nu mäter 175 cm i strumplästen, inleder sista året i mellanstadiet, åk. 8.

Trots härjande Delta och fjärde vågen, inleds skolåret sgs normalt. Inga mandat gällande munskydd från ’högre makt’ har kommit, men de flesta skoldistrikt har genom sina styrande organ, beslutit att munskydd/ansiktsmask skall bäras av både elever och personal vare sig man är vaccinerad eller ej.

Mycket bra! Munskydd är ju långtifrån 100%, men erbjuder ett till sätt att skydda andra och även sig själv mot detta envisa virus världen drabbats av.

Denna sista dag ledigt ville Lillasyster bla åka till hobbyaffären för lite smått och gott. Hon fick lite pyssel iver så här i slutet av sommaren. Varför inte?, tänkte mamman.

Till hobbyaffären kom vi och Lillasyster gick åt sitt håll, medan jag gick till…. Garnen! Naturligtvis! Vart annars liksom? ( dock fanns inte de två olika sorters garn som jag sökte. Nåja, resan till hobbyaffären blev ju förmånligare på det sättet!)

Lillasyster tog god tid på sig, men ändå inte så väldigt länge. Hittade det hon hade tänkt sig. Lite lera, lite konstgjord mossa och lite annat.

Vi marscherade till kassan för att betala.

Resten av dagen har således gått i pysslandets tecken. Hon med sitt, jag med mitt stickande.

Det har blåst ngt enormt hela dagen! Vindar som försökt vara lite kyliga, men den varma solen har bestämt sett till att ingen kyla riktigt kunde infinna sig.

Nu är det åter kväller efter en skön, slapp dag. Nu skall det förberedas inför skolstarten imorgon. Sonen kör iväg vid 07.50 och skolbussen hämtar Lillasyster kl. 08.30. Inte direkt tidigt, men mycket tidigare än hur de lata sommar morgnarna sett ut!

Höstens färger syns på hobbyaffärens hyllor. Orange, vitt, brunt, grönt och svart.

7 kommentarer

 1. Inga småbarn man har mera, men allt har sin tid.
  Man kan inte riktigt ta in hur snabbt det går.
  Hösten är onekligen här. Jag brukar byta gardiner i köket till lite mera höstfärger.. det skall jag göra så småningom.
  Hoppa skolstarten blir bra för alla tre.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det var glada och ivriga ungdomar som kom iväg mycket tidigare än under sommaren!
   Tidig höst hos oss också, men fortfarande runt +25 på dagarna. Höstgrader. 😉🍁
   Inget gardinbyte hos oss. Gardinerna är desamma året om.
   Gardiner används lite mera som att ’pynta hemmet för årstiden ’ där hemma tror jag. Inte hos oss. 😀

   Gilla

 2. Mina barns skola börjar 07:35! Helt för tidigt tycker jag. De stiger upp strax efter kl 06:00 eftersom bussen går ca 07:00 😫 vilken ungdom är vaken och koncentrerad på skolan den tiden?!?

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är verkligen tidigt! Skoldagen började kl. 07.45 för våra barn i lågstadiet, men nu när de kommit högre upp i årskurserna börjar skolan senare. Med den motiveringen att ungdomar går och lägger sig senare ( än de borde), alltså borde skoldagen börja senare. Fast då slutar den ju också senare. Lillasyster kommer hem kl. 15.40 och storabror kl. 15.30.

   Gilla

 3. Vilket spännande läsår som väntar för alla barnen. Milstolpar som är nog så viktiga. I svenska grundskolor har det inte varit några restriktioner att tala om utan bara små justeringar skulle jag vilja säga, i alla fall för åk 1-6. I måndags fick vi tre nya fall på högstadiet och tyvärr tror jag att fler är att vänta. Hoppas det blev en sista njutbara och ledig dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det blev en skön tisdag!
   Nu befaras nog fallen gå upp ännu mera då skolorna kommer igång. Det är bara att vänta och se… våra ungdomar är i varje fall vaccinerade, vilket känns som en xtra trygghet. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.