… och in kom julen!

Publicerad av

Det hela började med en helt galen rolig eftermiddag i ett shoppingcenter  som var alldeles fyllt till brädden med Black Friday shoppers ! Normalt är jag den som till vilket pris som helst bojkottar denna galna dag i affärerna, men i år blev det inte så. En balklänning behövdes införskaffas åt Dottern, Lillasyster ville bara komma med och Sonen likaså! Och vilken mamma som helst skulle väl tacka ja till att få åka ut en eftermiddag med alla sina ungdomar, eller hur?

Det var så roligt att gå omkring i affärer med dem! Jag bara önskade att Maken hade varit med så att vi hade varit där hela familjen, men han var på jobbet. Och om sanningen skall fram tvivlar  jag nog  på hur gärna  han skulle ha gått omkring i den folkmängden….

I och med antalet shoppare tog det en stund att få tag på det vi ville, så vi beslöjat att dela på oss. Sonen gick till de teknikaffärer han var intresserad av och flickorna och jag gav oss in i jakten på balklänning. Tur hade vi faktiskt. Dottern provade ett helt galet antal klänningar och fastnade för två stycken. En för balen om en vecka och en från reahängarna som var fjolvårens blåsa  i vitt och grönt. Nöjda betalade vi och gick för att söka reda på Sonen.

Honom hittade vi bredvid en ny kompis! Han satt på en bänk och väntade på oss. Flickorna ville snabbt springa in i några affärer till och Sonen och jag parkerade oss på bänken bredvid Herr Rudolf och väntade.

 

På kvällen  efter hemkomst hände detta! Maken och flickorna tog fram julpynten och började på! Julgranen kom fram, den kläddes, tro, hopp och kärlek hängdes och diverse andra julkrubbor och tomtar kom fram. Ljus, girlanger och julstrumpor fick sina traditionella platser medan jag stod i köket och rörde ihop inget mindre än… pepparkaksdeg!

Nog kändes det lite märkligt att få igång så mycket jul dagen efter Tacksägelsen och medan vi ännu befann oss i november, men samtidigt kändes det lite som ett måste eftersom vi kommer att vara bortresta över julen i år. Jag ville få en trevlig julstämning skapad innan dess. Dottern är ju också hemma från universitetet denna långhelg, så vi passade på att göra sådant som hon tycker så mycket om att göra med familjen och annars kanske skulle missa.

Idag, lördag blev det då pepparkaksbak! Medan min stackars Make spenderade eftermiddagen i sängen med ngt slags förkylningsvirus, spenderade alla barnen och jag den i köket!

Det går undan då tre halvvuxna barn bakar pepparkakor skall jag säga! På en och halv timme var baket undanstökat och en hel del pepparkakor hade också landat i allas magar. Nu undrar jag förstås om jag behöver baka en till sats innan resan går av stapeln….

¨’

Vilken produktiv lördag, jag säger då inget annat! Och snöskottning, två gånger hann vi också med. Det vita fortsätter att formligen vräka nerifrån skyarna, så tydligen skall vi få känna på lite vinter i alla fall fast vi åker till varmare breddgrader runt julen.

Vackert så! 😉❄️

6 kommentarer

    1. Absolut roligare med sällskap! Konstgjord gran hos oss sedan några år tillbaka faktiskt. Inte ngt jag var så där väldigt pigg på, men nu så här i efterhand är det nog lyx att bara ta fram och sätta upp. Inget kräver den heller förstås, så det går att resa bort över julen och veta att den klarar sig… 🤔😃🎄

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.