Tredje advent…

Publicerad av

… blev en trevlig dag! Denna upplaga av den tredje advent började i arla morgonstund strax efter 06. Det var dags att stiga upp, klä sig konsertfint i svart och åka iväg. Det var dags för körkonsert under två gudstjänster denna morgon. Julkonserter som jag varit med och övat inför i veckorna tre. Så roligt det var! Vi var 35 körsångare och 15 i orkesterns och vi uppförde Michael W Smiths julverk Agnus Dei. Tyvärr har jag ju inga bilder av kören och orkestern där vi stod. Lite svårt att få en sådan bild då man själv medverkar, men kyrkan där vi sjöng är en äldre luthersk kyrka i en förort söder om vår. Jämfört med Europas uråldriga kyrkor är denna förstås splitterny, men jämfört med kyrkorna här omkring är den äldre….

På lördagseftermiddagen gjorde kören en liten utflykt till ett äldreboende i samma förort där kyrkan ligger och vi sjöng för de som bodde där. Det var uppskattat samtidigt som detta blev en bra generalrepetition inför dagens uppträdande under gudstjänsterna.

Lördagen bjöd på gråväder och ngn plusgrad och det kändes extra fint med den pyntade förorten då jag gick till bilen efter att vi hade sjungit på äldreboendet.

Efter hemkomst på lördagskvällen möttes jag av en trött Lillasyster som hade befunnit sig på tävling hela lördagen. Upp i ottan hade hon stigit och Maken hade skjutsat henne till skolan. Därifrån hade hon och en hel del andra elever ur gymnasiet tagit en skolbuss tillsamman med sina två lärare till Minnesotas universitet i Minneapolis för att tävla i rättegång! Jo, ni läste rätt! För några veckor sedan gick Lillasyster med i Lagklubben eller Rättegångssklubben eller vad man nu skall översatta denna aktivitet till. Eleverna lär sig alltså om rättssystemet i landet och sedan tävlar de i rättegång. Dvs de tar på sig olika roller och håller rättegång som det skulle ske på riktigt. Äkta domare ställer dessutom upp!

Man tävlar alltså mot andra skolor och det hade tydligen gått rätt bra för Lillasysters lag. Lillasyster själv hade rollen som advokat och fredag kväll ägnades flera timmar åt att öva in allt som hon behövde fråga sitt vittne om, vad fallet handlande om etc. Hela lördagen gick alltså åt til denna deltävling och igår på kvällen ville Lillasyster ha restaurangmat. Sagt och gjort. Vi åkte till en närliggande sådan och det blev skräpmat för hela slanten. inte pizzor, utan ‘flat breads’. Skillnaden är ju inte särskilt stor och gott var det!

Julgranen på restaurangen med lådan bredvid där det samlas in leksaker för barn till mindre bemedlade föräldrar. Tyvärr hade vi inga leksaker med os eftersom vi inte ens visste om att denna resturang också var ett uppsamlingsställe för dessa. ( Dessa lådor finns utspridda lite här och var)

Naturligtvis har det också inhandlats lite garn denna helg och stickats en del. Om inte vore ni väl en aning oroliga kära läsare?!

Garnet är nyköpt och så fick ett litet paket med hjälpstickor också följa med hem. Tänkte jag skulle lära mig sticka flätor för det ser ju faktiskt inte alls så invecklat ut på Youtube…. Jag kan meddela att det hittills inte gått så bra…. Men skam den som ger sig heter det ju!

En höger vante har det i alla fall blivit av det nya garnet. Helt nöjd är jag inte med den, så det kan hända att jag stickar en ny… Vi får se….

Det är söndagkväll i skrivande stund och vi står inför en ny vecka. En intressant sådan eftersom det utlovas snö… Rikligt med det vita och i dagarna fyra med början på tisdag….

4 kommentarer

 1. Vilken fin tredje advent i musikens tecken!
  Efter en intensiv dag är det skönt att göra det lätt för sig och äta på lokal. Förvisso kallas det skräpmat men en del av det är ärligt talat väldigt gott så ibland får man unna sig.
  Vilken spännande och annorlunda klubb Lillasyster gått med i.
  Klar att du har stickat! Något annat hade jag inte förväntat mig 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det blev en fin tredje advent. Stickning är ett måste och Lillasyster tycker verkligen om denna nya syssla. dessa rättegångsklubbar är vanliga på gymnasienivå här, så väldigt annorlunda är den inte. Men ny för oss nordbor förstås. 😊

   Gilla

 2. Att du sjunger i kör var nytt – säkert trevligt med likasinnade!
  Och rättegångsklubben låter intressant.
  Ja du – snö har vi så det räcker till och blir över…
  Fint med lite ljusare bakgrund här på din blogg nu också 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Måste göra bloggen julfin också! 😊
   Jag sjöng i kör vid vår gamla kyrka i nästan 15 år. Så väldigt roligt! Denna konsert som jag var med i förra helgen drogs av min fd dirigent från förra kyrkan, så vi var många som var med från den kören. En riktigt rolig återförening blev det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.