Litet svammel om en helt vanlig helg i september….

Publicerad av

Inget att rapportera egentligen. Inget utöver det vanliga i alla fall. Vilket ju faktiskt är riktigt bra det med.

Lördagskvällen spenderades framför skärmen i ett långt video samtal med Sonen som förstås befinner sig vid sitt universitet. Han har nu varit hemifrån en månad och verkar trivas alldeles förträffligt. Härligt, härligt säger föräldrarna!

Dottern, som insjuknade i Covid för en vecka sedan, börjar vara återställd och tillbaka till sitt gamla, vanliga jag. Också detta gillas av föräldrarna i Tvillingstäderna medan hon befinner sig i studiestaden söderut.

Lillasyster däremot har alltjämt blivit förkyld i helgen. Vi trodde först att det var liknande höstallergier som mor i huset tampas med, men antihistaminen hon tog bet inte på snuvan så det verkar vara en förkylning. Skola imorgon, måndag? Troligtvis. med munskydd. Vaccinerad förstås och själv hade hon Covid för en månad sedan, så det är knappast Covid som hälsar på igen. Dessutom är hon annars väldigt frisk. Däremot får vi ju se hur hon känner sig då hon vaknar imorgon…. Berget med läxor är i alla fall avbetat och det är skönt. Det är inte litet hon hade att få avklarat i skolväg denna helg!

Efetrsom vädret bjöd på ljuvliga 12 grader i fredags slog jag till och gjorde en lasagne till middagen. En så pass maffig pastarätt som lasagne orkar man inte äta under sommaren hos oss, men i fredags smakade den!

Äntligen tillräckligt svalt för lasagne igen!

Nu börjar det ju också skymma redan vid 18.30, så det är åter mysigt att tända ljus!

Åter dags för levande ljus av alla de slag…

Idag söndag grillade vi lax och jag provade ett nytt recept. Ett asiatiskt inspirerat sådant som jag sedan ändrade lite eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma. Maken grillade sedan laxen efter att den hade marinerat ett par timmar och den blev väldigt god.

Marinerad Alaska lax i sojasås smaksatt med färsk ingefära, pressade/skurna vitlöksklyftor och cayennepeppar peppar.
Maken grillade fisken och den blev väldigt god.

Nu på kvällen fick jag för mig att baka en stund och det blev både pumpamuffins och bananbröd. Blir nog att frys ner bananbrödet. Vi är ju endast tre stycken hemma numera, så det går åt väldigt lite mat. Dock är det ju alltid gott med ngt färskt att ta ur frysen….

Kvällens pumpamuffins

Åter är det söndags kväller och dags att krypa till kojs. En trevlig arbetes-och skolvecka önskar jag alla som kikar in här på andra sidan Potten!

4 kommentarer

 1. Inga nyheter är goda nyheter och många gånger stämmer det. Så härligt att höra att sonen trivs så bra för det betyder mycket för oss föräldrar när barnen hittat rätt. Gott att höra att döttrarna är på bättringsvägen båda två.
  Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter men ändå lagar jag det aldrig själv. Vet inte varför men det får bli ändring på det.

  Önskar en bra start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Lasagne är verkligen gott, men tar ju en stund att laga till. Inte ofta jag gör den heller, men i kyligt höstväder eller kallt vinterväder passar den bra.
   En dotter på bättring, en annan lite sämre…. Endast förkylning, så det kunde vara värre.
   Trevlig fortsättning på veckan hos dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.