Välgörenhetsfest bland vackra människor….

Publicerad av
Kvällens spenderades på detta fina hotell

Hotellet låg på andra sidan Tvillingstäderna och det tog oss över timmen att köra dit i rusningstid vid 17 tiden. Lite onödigt långt bort tyckte vi, men, men….

Programbladet för kvällen

Det var alltså dags för den årliga galan och festen för ett av de två sjukhusen där Maken jobbar. Egentligen jobbar han på två olika sjukhus som är systersjukhus om man så säger. Det större i grannförorten äger det mindre i vår Förort.

Vi var runt 400 personer som samlades på detta fina hotell och nu skulle det då samlas in pengar för sjukhuset. Denna fest hålls varje år, men detta var första gången som vi åter strålade samman sedan hösten 2019. (Festen hölls virtuellt förra året och även om det gjordes riktigt bra, var det nog inte alls samma sak som att deltaga i kvällens fest!)

Här en del av alla de som deltog. Vi väntade på maten i denna bild….

Dagen till åra hade jag mer eller mindre ramlat över en alldeles ny klänning som kom hem med mig så sent som igår! Det visade sig att denna klänning passade utmärkt för kvällens fest. Männen bar kostymer, en del med slipsar, andra utan medan kvinnorna bar långa klänningar och korta klänningar. Det var ofta somrigt med blommor eftersom den höstliga festen nu hade flyttats till sommaren. Själv var jag mer än nöjd med min nya klänning och tyckte den passade alldeles utmärkt för kvällen.

Kvällen klädsel ( med en övermålad namnlapp som jag glömde ta av mig innan Makens kollega tog bilden.)

Hur samlades det in pengar för sjukhuset då? Jo, det hölls auktion. Med en riktigt kulsprutspratande auktionär! Att hänga med var minsann inte lätt och jag som trodde jag klarade av engelskan vid det här laget! En hel del pengar var i görningen och innan auktionen var över och alla olika donationer sålda hade det samlats in hela USD 600 000 för sjukhuset! Helt otroligt!

Den snabbpratande auktionären till vänster och programledaren, ett känt nyhetsankare här i Tvillingstäderna var lättare att se på en av de två uppsatta skärmarna från vårt bord.

En riktigt trevlig kväll blev det. Maten var god. Inte utsökt precis, men god. Sällskapet vid bordet var trevligt och sjukhuset fick, som sagt in en hel del pengar för sin verksamhet. Dessa insamlade medel kommer bla att användas till skolning och vidareutbildning för personalen som jobbar med direkt trauma.

Nu är vi åter hemma i vårt tysta sovrum och det känns skönt efter allt ståhej och glam denna kväll. Fast visst är det så roligt att åter kunna deltaga i dylika evenemang trots att pandemin fortfarande pågår. Tack vare vaccin.

10 kommentarer

 1. Vilken bra kväll det blev och så glädjande att det samlades in mycket pengar till sjukhusen.
  Vilken fin bild på dig och maken. Din känning är verkligen snygg!

  Önskar en fin inledning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag är så nöjd över den klänningen!
   Ja det var en mycket trevlig kväll.
   Trevlig fortsättning på fredagen och så småningom helgen för dig med! 😀

   Gilla

 2. Så intressant! Varför behöver man samla in donationer, eller hur fungerar finansieringen där borta gällande sjukhus egentligen? Vore intressant med ett inlägg angående detta, vi förundras ju så över ert system här borta 🙂

  Ett synnerligen stiligt par är ni, trevligt med fest!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack! 😊
   Det är ett invecklat system. Vet nog inte om jag vet tillräckligt för ett inlägg men kan lite kortfattat förklara vad jag vet här…. : de flesta sjukhus är privatägda och de får understöd av såväl staten, nationen, privata sponsorer och så då de olika privata sjukförsäkringarna som betalar för patienternas vård på sjukhusen, som i sin tur får betalt av oss som har sjukförsäkring.
   I praktiken skall detta system fungera, men det är invecklat och borde absolut förnyas och förbättras.
   Däremot får sjukhusen inte neka vård till ngn, så även om patienter inte har försäkring, måste de få vård. Detta kostar igen skjortan för sjukhusen, som då behöver extra medel.
   Därav stora välgörenhetsfester som denna. Att samla in lite xtra klirr i kassan.
   Hoppas detta förklarar systemet en aning. 😀

   Gilla

   1. Tack gör svaret 🙂 Det var en positiv överraskning att ingen får nekas vård (visste inte det) men förstår ju såklart det blir en ekonomisk fråga.. Fint att människor ställer upp via välgörenhet osv!

    Gillad av 1 person

   2. För all del. 😀
    Pengarna styr detta jätteland, men tack och lov finns det ju människor med hjärnor bakom pengarna också.
    Fast visst är de knivigt för de sjukhus som ligger i fattigare stadsdelar med stor befolkning utan sjukförsäkring och som inte har råd att betala för vård.
    Ofta väntar dessa patienter med att söka vård och hamnar på akuten istället för att söka vård i ett tidigare skede.
    På akuten görs en hel massa olika undersökningar för att ta reda på var ’felet ’ sitter, och detta kostar ju förstås klart mera än vad ett besök hos läkare skulle ha gjort i ett tidigare skede.
    Inget enkelt problem som man löser över en natt precis.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.