Fyratusen kilometer senare….

Publicerad av

… kom vi åter hem till Förorten efter att ha varit på en alldeles otroligt fin harpkonsert på fredagsförmiddagen. Tre olika konserter faktiskt. En för de yngsta barnen- nybörjarna. En för de lite äldre och längre hunna barnen och så då sist gruppen som Lillasyster är med i- de längst hunna ungdomarna.

Denna bild tog jag under den andra konserten med de lite längre hunna elverna.

När man har allt som allt runt 60 harpor som är med i en konsert är det lättare att publiken flyttar på sig mellan de korta konserterna, än att harporna flyttas på scenen. Alltså vandrade vi från en konsertsal till en annan mellan de tre konserterna och det gick faktiskt alldeles utmärkt.

Lillasyster och hennes grupp uppträdde sista i den stora konsertsalen.

Lillasyster syns just och just som den andra musikern till höger i bild.
Tre olika dirigenter/instruktörer turades om att dirigera /leda den rätt stora gruppen.

Efter denna fantastiska konsert då eleverna visade upp vad de jobbat på under hela veckan, var det dags att styra kosan tillbaka till flygfältet och så småningom ta planet tillbaka hem till Tvillingstäderna. Det var minsann en kort och intensiv resa, ( Maken och jag var i Utah runt 24 timmar totalt.) men det var väldigt roligt att se och uppleva vad Lillasyster och de andra ungdomarna hade jobbat på under hela veckan. Om två år ordnas detta läger i Utah igen och Lillasyster har redan frågat om hon får delta på nytt. Ett mycket gott tecken på att hon trivdes som fisken i vattnet.

Hem kom vi igen vid 22 tiden lokal tid utan missöden förutom ett försenat plan med 30 minuter. Detta i sin tur gjorde att de fyra passagerare som skulle vidare till Amsterdam hade 30 minuter på sig innan deras plan lyfte. Vi kunde bara sitta still i våra säten och ge dem utrymme medan de sprang ut ur vårt plan! Vi kunde bara hoppas att de hann!

Denna lördag har vi njutit av svalare väder här i Förorten. Mulet och välbehövligt regn har formligen tidvis forsat ner från skyarna!

Min julblomma/julstjärna trivs alldeles förträffligt på sitt nya ställe utomhus och var genomdränkt tidigare idag.

Svårt att se på bilden ovan, men då jag tog detta foto ösregnade det samtidigt som solen sken. Jag sökte ivrigt efter en regnbåge, men tyvärr fick vi ingen sådan. Så väldigt skönt var det med mulet nästan hela dagen och regn, regn och åter mera regn. Gräs och blommor och undertecknad tackar, för värmen och fukten har inte varit trevlig den senaste veckan.

8 kommentarer

 1. Det måste vara en upplevelse att få vara på harpkoncert, ljudet och akustiken. Ståtliga instrument.
  Å vad din julstjärna ännu mår bra, otroligt! Du har blomman färdigt till nästa jul.. 😊

  Gillad av 1 person

  1. Ja tack! Vi får se om blomman klarar sig när jag väl tar in den i september/oktober beroende på när vi har första frostnatten….
   Att gå på harpkonsert är bara vackert. På alla sätt och vis. 😀

   Gilla

 2. Vilken upplevelse med den mängden harpor samtidigt! Coolt att så många vill spela detta instrument ändå och att samla dem på ett läger så de kan utvecklas tillsammans. Gissar att de kom från många olika delar av landet ändå. Har aldrig hört om att någon här spelar harpa eller att det skulle ordnas läger för det. Säkert finns det i någon utsträckning men knappast många.

  Gillad av 1 person

  1. Jo det var verkligen en upplevelse att höra alla dessa harpor på en gång. Speciellt de äldre eleverna som hunnit längre i sina studier, men naturligtvis var de yngre barnen duktiga också. Eleverna kom från olika delstater, men det förvånade mig älven hur många av dem kom från Utah, där lägret hölls!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.