Fullspäckad och trevlig….

Publicerad av
Påskdagens väder….

… blev påskhelgen verkligen trots att vädret bjöd på snö sgs hela dagen denna påskdag och några futtiga plusgrader.

Dukat för påskmiddag

Jag blev mycket nöjd med kvällens påskmiddag. Traditionsenligt åt vi skinka med alla möjliga slags tillbehör och efter de senaste två pandemi åren var det så roligt att åter kunna samlas utan den minsta lilla tanke på baciller och virus!

Festligt värre!

Förmiddagens festgudstjänst ( för det är ju onekligen fest och glam på påskdagen efter påskhelgens sorgliga början!) bjöd på fest och glam. Klapp i händer och härliga sånger. Uppklädda församlingsmedlemmar med gäster och en fin och meningsfull predikan. För att inte glömma de glada minerna överallt. Inga munskydd så långt ögat kunde nå i en mer eller mindre fullsatt kyrka.

Sonen och Dottern tillsammans igen

Långfredagen började alldeles utmärkt med fint besök söderifrån då Dottern kom på besök från studiestaden. Vi hade fått träffa henne för tre veckor sedan vid sommarstugan då hon och Pojkvännen körde upp, men då hade inte Sonen tillfälle att komma med. Nu fick han i alla fall träffa sin äldre syster.

Ute på vift med döttrarna

På påsklördagen begav vi oss ut på shopping flickorna och jag. Det var en hel del som skulle göras faktiskt. Dottern är nämligen brudtärna i ett bröllop om endast sex veckor och klänning skulle provas och inhandlas denna helg! Paret som gifter sig förlovade sig för en vecka sedan, skall flytta till östkusten och vill ställa till med bröllop för släkt och vänner innan de flyttar. Rappa tag alltså!

Brudklänningar på rad….

Vi åkte till affären i Förorten som säljer brudklänningar och andra passande klänningar för fest och glam och det var så roligt att se sig omkring! Kvinnan som hjälpte Dottern hitta rätt bland alla dessa kreationer var mycket kunnig och effektiv. Trevlig och vänlig. Lät Dottern ta sig tid att gå igenom de olika stilarna och berättade hur det hela gick till:

-Välj stilen på klänningen. Prova flera olika oberoende av färg och storlek. Vi kan sedan beställa klänningen som du väljer i rätt storlek och rätt färg.

Dottern går igenom de olika stilarna….

Det fanns en del att välja mellan….
Denna vann!

Efter en del provande blev klänningen ovan vinnaren. Är den inte fin på Dottern? Kvinnan som betjänade henne och oss tog fram måttbandet och mätte midja, byst och höfter. Gjorde anteckningar därefter och så gick vi till kassan. Bruden bestämmer enligt traditionen färgen på klänningarna som brudtärnorna bär och för Dotterns del blev klänningen ovan beställd i mintgrön. En skir, vårlik grön som säkert kommer att passa alldeles enkom för ett maj bröllop.

Efter allt detta provande och beundrande var vi alla hungriga och begav oss iväg till den italienska inspirerade pizzerian här i Förorten där Maken mötte upp. ( Sonen jobbade och kunde tyvärr inte vara med igen. Så blir det ofta eftersom han jobbar på lördagarna varje helg.)

Maken och våra fina döttrar

Nu är det söndag kväll och denna fyllda påskhelg är till ända. Imorgon måndag väntar en bilfärd söderut för Dottern tillbaka till studierna och skola för syskonen. Maken jobbar natt och livet återgår till det normala igen. Från fest till vardag helt enkelt. Som det skall vara.

10 kommentarer

 1. Härligt att ha alla barn hemma! Vi har haft underbart vårväder med upp till 20 grader varmt. Idag (måndag) är det ännu en helgdag i Tyskland och skoleleverna har ledigt ännu hela veckan.
  Kul med bröllop och att få vara brudtärna! Det är verkligen mycket sällan som vi är bjudna på bröllop nuförtiden.
  Ha en bra start på veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Ja verkligen roligt att ha alla barn hemma! Blir liksom inte bättre än så! Njut av våren, som vi inte lyckas få hit! Fortfarande endast ngn plusgrad och snöar sgs dagligen från och till. Helt galet!

   Gilla

 2. Klapp i händer och härliga sånger, så vill jag ha det i kyrkan. Men jag förstår också varför påskens första dagar är mer allvarstyngda då det gäller vår kristna tro.
  Ert väder såg ungefär ut som vårt då helgen började. Sedan blev det mycket bättre o nu utlovas +13 till torsdagen den 21 april. Kul med glada ungdomar också, god mat och samvaro ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det blev verkligen en härlig stämning under gudstjänsten!
   Skicka hit lite vårväder! Emottages gärna. Vi fortsätter med ngn plusgrad och snöfall sgs dagligen av och till…..

   Gilla

 3. Roligt att få ha dem hemma.
  Här söker vi som bäst efter en studielägenhet till sonen.
  Dottern skall också ha en studielägenhet till hösten, men vet inte ännu vart det bär av, det får hon reda på i juni.
  Fullspäckat program har ni haft, men trevligt ser det ut!
  Här var påsken lugn, vi var ute en hel del eftersom vädret visade sig från den nästa sidan.

  Gillad av 1 person

  1. Roligt att ni hade en fin påsk ni med! 😊
   Och i höst blir du och Maken ’empty nesters’ som det kallas här när alla ungdomarna lämnat boet. Vad skall ni hitta på då? 🤔
   Trevlig onsdag! Läggdags på tisdagen för oss…. 😴

   Gilla

   1. Det kommer nog inte kännas lätt. Lite studier har jag på gång vid sidan om jobbet. Sedan kanske vi får
    Resa och hälsa på dem ibland. Men otroligt konstigt känns det. 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.