Fullspäckade dagar som mynnade ut i vårdagjämning….

Publicerad av
Solen nästan stekte från en blå himmel på söndagseftermiddagen… Vårdagjämningen till ära!

Det blev en ofrivillig paus i bloggandet. Dagarna blev lite späckade och jag hann inte med i bloggvärlden här under några dagar. Om man dock bortser från det alltjämnt trista världsläget, är allt under kontroll här hos oss. Det bara blev lite mera än vanligt av det goda om man så säger…. Låt oss däremot inte gå händelserna i förväg, utan ta det lite från början…..

Honk!

Amatörteatergruppen vid vår kyrka gav föreställningen Honk! förra helgen och denna. En musikal baserad på sagan om den fula ankungen. Vädret var fantastiskt vackert på fredagseftermiddagen och jag kände verkligen inte för att gå på teater. Biljetter hade vi dock och det var bara att hastigt och lustigt fixa ngt till middag och sedan iväg….

Sonen skötte strålkastaren högt uppe just under taket.
I publiken. Klara för att se på teater. Maken och yours truly.

Vilke tur att vi åkte! Amatörgrupper behöver verkligen uppskattas, för denna var fantastiskt duktig! Man borde helt enkelt gå på amatör teater oftare! Föreställningen var två och en halv timme lång med pausen inberäknad och den tiden flög förbi. Massor med sång och musik och så duktigt gjort av alla skådespelarna. Det var bara att lyfta på hatten helt enkelt.

Det ljusblåa garnet…..

På lördag eftermiddag blev det en snabb färd till hobbyaffären. Lillasyster fick gåvokort till denna affär till födelsedagen ( som vi uppmärksammade på Hawaii för drygt en månad sedan) och eftersom jag faktiskt behövde garn för sjalen som jag jobbar på, åkte vi iväg lite hastigt och lustigt.

Jag hade liksom inget behov av annat garn, men hittade detta ljusblåa bomullsgarn…. Enkom för en vår-och sommarsjal… i bomull som sagt. Lättare att sticka i i den kommande värmen eftersom vi går mot sommaren och shortsväder om bara några veckor… måste liksom ha! Lägg därtill att garn utav bomull var nedsatt med 20%… Ja vilken inbiten stickerska som helst kan väl knappast motstå ett garn i den vägen, eller…? Nej precis! Det var det jag tänkte . Alltså kom garnet med hem!

Det krävs en viss koncentration och en hel del is i magen för en egen konsert med harpan

Vi hann inte vara hemma många minuter innan Lillasyster och jag begav oss iväg igen. Vi bytte kläder till ngt litet finare och begav oss Downtown för konsert. En god, också harpspelande kompis som blivit klar med musik häfte nr 5 i Suzuki metoden i harpspelandets konster och nu var det alltså dags för konsert. Lillasyster är halvvägs igenom samma häfte så om ngt halvvår eller så lär det bli hennes tur….

Kompisen spelade fantastiskt duktigt. Lugnt och sansat och vackert. Fin, väl genomtänkt dynamik i låtarna och hon tappade inte fattningen det minsta när hon råkade spela fel en gång under en av de svårare låtarna. Gick tillbaka till stället där det kärvade till sig och spelade snyggt igenom resten av låten. Duktigt gjort. Det kräver nerver av stål i sådana sammanhang och det hade hon verkligen.

Två harpor tillsammans låter så väldigt vackert

Konserten avslutades med en duett mellan två harpor. Så vackert och fint utfört av de två vännerna. Flickan på vänster är några år äldre och tar inte längre lektioner vid musikinstitutet, men är god vän till både Lillasyster och flickan som gav konserten. Det var så roligt att höra de två harporna tillsammans.

Denna söndag och vårdagjämning har tillbringats mest på hemmaplan. Förutom då gudstjänsten imorse. Alltid lika trevligt sätt att börja veckan på. ( jo, för de amerikanska veckorna börjar med söndag. Almanackan likaså.)

Sol, sol och lite mera sol bjöds vi på idag och hela +16 grader varmt! Perfekt för en vårdagjämning! Och naturligtvis blev det lite stickning ute, grillat till middagen och nu då snart dags för natten igen. En trevlig helg som är till ända och skol-och arbetsveckan kommer emot…..

Snön har smultit i rasande takt den senaste veckan och snart är isen på dammen bakom vårt hem endast ett minne blott.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.