God fortsättning! ( Och en del annat)

Publicerad av

Används detta, i SvenskFinland så populära uttryck, i mellandagarna i Sverige? Finns inget liknande på engelska i varje fall.

Hur var er jul? Har ni haft en trevlig, stillsam, fridfull eller en slå klackarna i taket jul?

Som ni kanske märkt tog jag en rejäl paus i bloggandet under julen. Tankarna går nämligen fram och tillbaka om jag skall fortsätta med dessa skriverier eller inte. Det händer ju verkligen inte så mycket i denna vardag och att blogga dagligen är ibland nästan lite tråkigt. Trots att jag älskar att skriva.

Min blogg är faktiskt nästan full och jag har debatterat en längre tid om jag vill förnya den och betala avgiften för mera utrymme och en större blogg, sudda ut en del i början och behålla denna blogg med samma mängd utrymme, börja på en ny gratis blogg med mindre utrymme eller sluta blogga helt och hållet.?

Min familj har slagit vad med varandra om att jag INTE kommer att sluta blogga. Och bara för den skull kanske jag borde visa dem att jag visst kan sluta när jag vill…!

Jaja.. jag tror att jag hur som helst kommer att börja med att inte nödvändigtvis blogga varje dag, utan istället blogga när annan faller på. Jag hade hoppats blogga två år i rad utan uppehåll, men ngt gick fel med räkningen på WordPress och hela räknanadet började om då jag hade bloggat 257 dagar i rad! Jag blev hur irriterad som helst, men detta hjälpte ju inget förstås…. Nåja…..

Julen då?, kanske ni undrar. Hur blev den då?

Jotack. Riktigt bra…..

Detta praktexemplar till julblomma kom hem från kyrkan i fredags efter julgudstjänsten på julaftonen. De som ville fick ta hem de julblomor som prydde kyrkan.
En lite smågalen Jultomte anlände hem från Domikanska Republiken på juldagen och det blev julklappsutdelning på kvällen istället för på morgonen.
Flickvännen, Lillasyster och Dottern fick alla likadana morgonrockar i julklapp och trivdes direkt i dessa!
Det blev blandat julbord på julannandagen. Skinka, potatis, limpa och kålrotslåda från hemlandet. Transbärssorbet och sparris från det nya hemlandet.
… och Dotterns fantastiskt goda créme brulée till efterrätt.

Och så kom den och gick så fort som aldrig förr. Den där julen alltså! Sonen och Lillasyster har jullov, eller egentligen vinterlov, som det heter här, denna vecka och om en vecka kallar skolplikten igen. Flickvännen har ledigt nästan hela januari från sina studier vid det närliggande universitetet i grannstaten Wisconsin, medan Dottern åker tillbaka till sina studier redan strax efter det nya årets intåg.

Maken hade lyxen att ha ledigt i dagarna tre, men är nu tillbaka i jobb igen. Mellandagarna fortsätter….

26 kommentarer

 1. Morron , morron. Jag i svensk finland brukar nog använda , hur var din jul ? Eller öokmamde Hur har julen farit … Men vet inte om du tycker det är att relatera till svenssons heller direkt. Hoppar direkt till blogg funderingen . Det är nog bara så att du får lov att fortsätta . jag vill fortsätta följa din vardag . Är inte alltid hej dundrande bra på att slänga en kommentar . ska skärpa mig ! Men att du skulle sluta blogga , det finns inte i min värld. tror inte i din värld heller . 🙂fast jag slår inte vad . Säger bara att jag hoppas innerligt att du INTE slutar blogga

  Gillad av 1 person

  1. Nämen tack! Lite överraskad och förvånad är jag nog över responsen. Det är kul att folk läser, men ofta känns det ju som att det bara ’ är min vardag’ liksom. Det händer ju inte så mycket ändå…. Fast så är det ju oftast och egentligen är det nog bäst så. Att det inte händer så mycket. Är det jämnt uppåt kanske det blir för mycket av det goda, är det jämnt nedåt kanske man deppar ihop. ’status quo’ är egentligen nog bäst….. 🤔

   Gilla

   1. Det är ju i vardagen man lever mest i . Och eftersom du är så långt borta så behöver vi ju få veta vad spm förssigår på andra sidan potten . Så keep on writing , thank you 💕int händer det så mycket i min vardag heller . Men roligt ändå att skriva och blogga . Klart vi fortsäter , tcåda bå !

    Gillad av 1 person

   2. Det lustiga är ju att jag inte tycker att vår vardag skiljer sig nämnvärt från er ändå… Det skall städas, kokas ,bakas, ungdomarna går i skolan osv…. Men kanske det är vissa skillnader ändå gissar jag…. ?

    Gilla

   3. Våra vardags sysslor är ju ganska liknande men ändå . Jo det fimns det. Redan attt du befinner dig i Amerika är annorlunda .. så fortsäta på nu bara 😀

    Gillad av 1 person

   4. Visserligen. Fast nu har jag ju bott längre här på andra sidan Potten än i lilla Jstad, så det är ju klart att livet här känns som vardagsmat för mig. 🤔😀

    Gilla

   5. Förstår det.. men vi e ju jär !…. och vi vill ju veta liksom lite ,om hur amerikaner och donar och lever i vardagen , you know😀 . Så klink på nu bara . Vi e ju int nyfiken , vi vill bara veta 😊

    Gillad av 1 person

   6. Mäktiga och mäktiga… Inte samma makt som det en gång hade. Och egentligen är det väl ganska så tur det? 😉 Men kul att folk gärna tittar in!

    Gilla

 2. Jag läser också! Och hoppas du fortsätter skriva. Roligt att hänga med på ett hörn och hålla sig uppdaterad om vad som händer hos er. 😊 Tack för julkortet och god fortsättning!

  Gillad av 1 person

  1. God fortsättning till dig och er med Maria! Hälsa med dig och kul att du hänger med på ett hörn! Responsen till mitt inlägg har varit lite otrolig, så det lutar nog åt att jag fortsätter…

   Gilla

 3. Mellandagar och god fortsättning är uttryck jag vant mig vid.
  Ja, det här med att blogga ska ju kännas kul – alla bloggare har väl nån gång upplevt det som trist och/eller meningslöst.
  Jag skulle i alla fall sakna din blogg och våra kommentarer. Man hinner ju inte läsa allt men jag tycker jag har fått en br uppfattning om ditt liv där på andra sidan potten.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Vår jul blev lugn, precis som den brukar. Familjetid, god mat, julklappar, mycket choklad och vila.
  Hoppas också att ni fick en lugn och skön jul.
  Absolut skall du fortsätta blogga 👍🏻😊
  Mellandagarna går till viss del åt att titta på film och skotta snö 😅

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har ju sett att ni fått en del av den vita varan! Vi med, men inte på långt när så mycket som ni fått!
   Det där med ’lugn och fridfull jul’ hör nog mera till Norden skulle jag tro….?
   Fast visst hade vi en trevlig jul med klappar, god mat och ungdomar hemma. Precis som det skall vara. 😀

   Gilla

  1. Tack! Jo det verkar som om det finns intresse för vår finsk/amerikanska vardag jo…. 🤔
   God fortsättning där i Tyskland! Vilken härlig resa ni måste ha gjort under julen! Alperna?

   Gilla

 5. Hej ! Fortsätt gärna att blogga . Jag tycker det är intressant att läsa hur livet ( vardagen ) är där borta. Har fått lära mig en hel del nytt ! ( t.ex det om” kyrkljusen” nu senast. 😊.) Tyvärr är jag dålig på att kommentera . God fortsättning på helgen! B

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du läser! Roligt om jag kan förmedla lite nytt här och där om detta stora landet i väster. Det ser ut som om jag fortsätter blogga ett tag till i all fall….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.