Snö och is i all ära….

Publicerad av
Hunden Lilly älskar vintern och snö. Och alldeles speciellt de iskalla prärievindarna…..

… jo men visst. Det är december på våra breddgrader och likaså norr om oss. Ni som läser och följer dessa skriverier kanske kommer ihåg att Minnesota ligger på ungefär samma breddgrad som Italien. Alltså befinner vi oss ganska långt söderut jämfört med Norden. Mitt på den amerikanska tundran, som jag gärna kallar norra Mellanvästern för det blir rejält kallt på vintrarna. En anan slags köld än den där hemma på kusten i västra Finland. Torrare och kallare. Eller vad sägs om denna morgons luftfuktighet på minus procent?

Strandbild från den Dominikanska Republiken där Sonen för tillfället befinner sig.

Vinter i all ära, men jag skulle inte klaga det minsta om jag befann mig med Sonen i Dominikanska Republiken just nu! Värme på 30 grader och hög luftfuktighet gör att han, Flickvännen och dennes familj springer omkring i shorts och simkläder för tillfället och njuter! I somras bokade familjen resan och Sonen bjöds med. Kollade sina besparingar från matbutiken och betalade för sig själv och sin resa och hängde på när familjen åkte i lördags. Efter en rejäl försening till följd av snö ( vad annars, liksom?!) landade planet efter sex timmars resa från Minnesota. Landade i värme, sol och hög luftfuktighet. Tropikerna när de är som bäst för oss nordbor. Inte för hett och därav mindre risk för rejäl solbränna för oss med lite pigment i huden. Det simmas , solas och äts och dricks gott. På juldagen sent på kvällen återvänder familjen och Sonen hem igen. Gissar det blir en brunbränd Son som stiger in genom dörren då!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.