En trevlig dag på stan

Publicerad av
Capitolium byggnaden i Madsion, Wisconsin

Förmiddagen var vacker, men kylig. Inte alls samma sommarväder vi haft så länge denna höst. Tur att vi alla hade packat med äkta höstkläder för att spendera dagen ute. Dottern hade sgs hela dagen planerad för oss och vi började denna kyliga, men soliga dag nedanför Wisconsins Capitolium byggnad där lördagsmarknaden hölls. Denna marknad hålls varje lördag under den varmare delen av året med början på våren och fortsätter ända till november. Allt som säljs måste vara eget odlat eller eget tillverkat. Här fanns bönder som sålde sina grönsaker. Här fanns små bagerier som sålde börd. Små mejerier som sålde egen ost osv, osv. Och massor med folk!

Eftersom detta landet inte har några torg, var marknaden utspridd längs vägen och trottoarerna kring Capitolium byggnaden och vi gick i sakta mak och såg på allt. Det kändes onekligen lite märkligt att vara bland så många människor igen!

Selfie i solen utanför Capitolium

Maken och flickorna gick till ett närliggande kafé och fick vänta i en halvtimme på beställningarna sina. Jag väntade ute i solen på dem.

Kaffet var tydligen gott och efter det var urdrucket fortsatte vi strosandet runt stånden. Flickorna fastnade vid ett stånd som sålde smycken och det blev ett halsband plus örhängen åt Lillasyster och ett par örhängen för Dottern. Efter allt detta strosande var magarna hungriga och vi gick till en pytteliten restaurang ngn kilometer bort. Ramen Kid hette detta ställe och serverade främst Ramen ( japanska) nudlar men också ris med currysås.

Makens ( äkta) Ramen nudlar

Maken och flickorna beställde nudlar medan jag satsade på riset med den panerade griskotletten och currysåsen. Allt var utsökt!

Kokt japanskt ris med marinerat ägg, inlagd ingefära, currysås och panerad griskotlett.

Med mat i magarna fortsatte vi till den jättelika terrassen som är belägen alldeles intill sjön Lake Mendota. Trots det kyligare höstvädret gick det riktigt bra att sitta i solen, ta några spel Uno och sedan ytterligare en kopp kaffe för kaffedrickarna i familjen och en skål glass för ’barnen’, dvs Lillasyster och jag!

Utsikt från terassen
Jag och döttrarna fastnade på bild.

Det blev en väldigt trevlig dag! Efter glassen blev vi rejält kyliga, det var ju ändå inte riktigt läge och värme att äta glass utomhus. Vi begav oss till Dotterns lägenhet därifrån hon tog med sig en del kläder eftersom hon valde att bo på hotellet med oss denna helg.

Det blev en sen och lätt middag bestående av köpta smörgåsar och nu är det filmkväll som gäller. Söndagen lär bli kort på väg hem intensiv innan vi åter styr kosan norrut. Skola och jobb kallar på måndagen.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.