Det var en gång en mamma som ville handla varma kläder i februari….

Publicerad av

… men se det var lättare sagt än gjort eftersom alla varma kläder som finns kvar mitt i vintern i affärerna är endast restkläder om man så säger. Nu kommer vårkläderna in till affärerna och det sista av vinterkläderna skall ut och det skall gå snabbt!

Nu är det så att en viss Lillasyster har lägerskola på intågande här om sex veckor och hon skall, tillsammans med en drös andra elever från åk 6 tillbringa en hel skolvecka i norra delen av staten Minnesota. Nämligen i det lilla samhället Finland i Minnesota! Alltså, då inte i Finland Europa, utan i det lilla samhälle som grundades av finländska invandrare för si så där 200 år sedan och fortfarande bär samma namn.

De två äldre syskonen har varit på samma lägerskola och tyckte det var både roligt och lärorikt. Sonen åkte också på vintern, men äldsta Dottern åkte på hösten, några veckor efter att hon börjat på sexan.

Om man skall åka till norra Minnesota mitt i vintern behövs det rejäla vinterkläder. Mycket av lägerskolan tillbringas ute och stadsbarnen lär sig om både det ena och det andra och vistas ute i skog och mark en stor del av veckan.

Idag sprang alltså mamman omkring i affärerna för att söka varma strumpor och handskar åt flickebarnet.

Jag hade faktiskt tur. Jag  ville ha ett par tumhandskar utav nylon som skulle vara vattentäta och sköna inuti för värme. Vi har redan ett par hemma, men jag ville att det skulle finnas ett par till i packningen. Tur hade jag och hittade  faktiskt tillräckligt stora tumhandskar på barn- och ungdomssidan vid sportaffären dit jag åkte först.

Fingervantar som var fordrade hittade jag också och fick två par till priset av ett eftersom vinterlagret alltså skall bortsäljas.

Efter denna tur åkte jag vidare till den lite bättre skoaffären. Jag ville ha tag på yllestrumpor, men inte sockor. Ingen vet knappat vad stickade sockor är här på andra sidan Potten, så jag ville få tag på varm strumpor åt Lillasyster. Själv har jag ett par som jag fått i gåva som faktiskt har yllegarn instickat, men som inte är lika tjocka som sockor.

Vid skoaffären hade jag också tur och hittade flera olika par. Det blev tre par av dessa yllestrumpor och jag gick glad i hågen för att betala.

Efter ytterligare lite spring i andra ärenden styrde jag kosan hemåt denna kalla vintermåndag,  för den där vintern ja… Jo den kom snabbt och lustigt tillbaka den. Precis som utlovat av de där kunniga vädergubbarna.

Väl hemkommen från skolan var en Lillasyster väldigt nöjd med mammans fynd och det var ju bra. Nu tror jag att vi börjar ha samlat på oss det mesta som behövs för lägerskolan då….

 

6 kommentarer

    1. Absolut! Men att det skall vara så knasigt att vårkläderna skall börja säljas redan i februari. Fast då är ju de resterande vinterkläderna på rea förstås…..🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.