I skenet av värmeljus…

image

…sitter jag och tänker och funderar på helgen som var. Hur mycket vi hann med och hur skönt det är att sittta här i ljusskenet och bara koppla av. Ett glas honungsvin och mitt emot mig sitter Maken på sin skärm och går igenom räkningarna. Jag måste säga att jag definitivt har det trevligare jobbet på skärmen!

Kölden har knäppt till nu hos oss också. Den har kommit ner till sydlgiare breddgrader från Kanada  och idag hade vi hela -25. Brrr! Imorgon har det lovast lite varmare, ca. 5 grader varmare. Nu smälter inte den lilla snö som vi har på marken minsann.

Tidigare på eftermiddagen byltade vi på oss och åkte in till Minneapolis för en liten pianokonsert som Dottern deltog i. Det gick riktigt bra för henne. Några små misstag här och där, men dem lyckades hon dölja riktigt bra. Nerverna spelar altid en roll också, och fast hon kunde stycket helt fantastiskt bra här hemma, blev hon nervös och spelade lite fel. Ingen panik, sådant händer ju!

Barnene satt på 'the Grand Stair Case' medan vi väntade på att Maken hämtade bilen i kölden.

Barnen satt på ‘the Grand Stair Case’ medan vi väntade på att Maken hämtade bilen i kölden.

Efter att vi kom hem kokade jag mat och vi bjöd  Svärföräldrarna hit på middag. Det uppskattades.

Det blev många besök hos oss den här helgen. Igår, lördag hade jag nämligen bjudit mina fem arbetsmakrater med män och barn hit och det blev en väldigt trevlig kväll! Vi blev 12 vuxna och 6 barn och alla tog med sig olika, goda förrätter och sedan hade en annan av våra arbetskamrater gjort en varmrätt på pasta och tomtatsås, som vi ugnsbakade här hos oss. Det pratades och skrattades, dracks vin, öl och åts och alla verkade trivas.

image image

Till vänster en bild på en del av de olika förrätterna och till höger bild på osttårtorna och kaffekopparna som vi hade till efterrätt.

Vid 21.30 hade alla gått hem och det var bara att städa up köket och sedan gå och lägga sig.

Nu är det alltså söndag kväll och vardagen står emot igen. Barnen  sussar i sina sängar och så fort mitt honungsvin är urdrucket skall jag blanda mig mellan lakanen också. God natt!

 

4 thoughts on “I skenet av värmeljus…

  1. Ni har haft en full späckad helg. Men åh vad härliga de där kakorna ser ut..vitchoklad och mjölkchoklad eller?! =) För min del är det bäst att bara titta på dem i dagens läge! 🙂

    Gilla

    • Osttårtor. Den ena helt vanlig s.kl cheese cake och den andra blandade sorter, choklad cheesecake, bitar med hallonsylt på, bitar med nötter på osv. Jodå, det var gott. Nu tillbaka till vardagen och bantningen…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.