Zumba in the park!

Publicerad av

Det blev dags för Zumba igen denna söndag! Min fd instruktör från gymet dit vi hörde innan pandemin och innan Peloton, har åter börjat dra pass i en park i vår gamla Förort därifrån vi flyttade på sommaren 2011. Vädret visade sig från sina allra bästa sida vid 16 tiden då Zumban skulle börja med strålande sol och 22 plusgrader. Svaga brisar och alldeles uppgjort för utomhus Zumba.

Stegen då? Fanns de kvar? Jo, samma sak hade jag lite funderat på under helgen eftersom det är ett år sedan sist. Men vet ni…? De satt! Nya sånger, nya rutiner, men samma Zumba steg och rörelser. Förvånansvärt snabba var fötterna och armarna hängde också med. Att jag sedan är i god form till följd av all träning hemma, visade sig också och det var mycket roligt. Svettig och med pulsen som högst på 145 slag/minut gick Zumaban verkligen bra och jag var så nöjd och det var innerligt roligt! Säkert bra för kroppen att göra lite annat än bara styrketräning, Core och cykling också.

Under väteskepåfyllning tog jag denna bild av hockeyrinken och den skirande grönskan i parken där vi Zumbade. Vi var ett trettio tal som mötte upp och det var roligt att se många bekanta ansikten från tidigare år som hängt med i Zumbans vilda danser och steg lika länge som jag har.

Annars har våren nu gjort sitt inträng här i de södra och mellersta delarna i Minnesota. Runt en månad försenad börjar vi nu få vårvärme på 20 plusgrader och träden börjar som sagt grönska. Om bara några veckor har vi 30 grader här, så det gäller att njuta nu innan den kvava sommarluften tar vid.

Svartbjörken, en släkting till björkarna hemma i Norden, börjar nu spricka ut hemma på gården vår och som ni ser i förgrunden börjar den så smått att blomma.

Just efter solnedgången vid 20.30 tiden tog jag denna vackra bild av himlen. Veckan inleds med lite svalare temperaturer såg jag nyss på vädret, men även om det inte blir 22 grader imorgon måndag, kan jag gott nöja mig med 20…. Ha!

Lördagen då? Jo, den var mest regnig, lång och tråkig, men kröningen från Storbritannien såg jag på. Eller delar av den i all fall. Det var roligt att se Wesminster Abbey i TV rutan, som vi besökte under vår besök i London för nu en månad sedan. Kungaparet tyckte jag såg väldigt reserverade och stela ut, men jag kan tänka mig att de där enorma kronorna de bar inte var lätta att hålla uppe heller. Det nya kungaparet var säkert enormt lättade när de fick avlägsna dem när alla TV kameror hade stängts av.

Westminster Abbey är en imponerade byggnad…. Här egna bilder från vårt besök på Palmsöndagen.

6 kommentarer

 1. Så härligt att kunna vara på utomhus pass. Det ordnas inte så mycket sådant här, men jag tror det skulle locka en del folk.
  Roligt att kroppen kom ihåg stegen, mycket roligare då man ”hänger med” i svängarna. 😊

  Gillad av 1 person

  1. De här Zumba passen utomhus dras av min Zumba instruktör alldeles privat. Hon kollade med Förorten om hockey rinken fick användas privat och det var inga problem. Sedan skickade hon ut information via Facebook.
   Kanske du kunde dra igång ngt liknande? 😊
   Ja det var verkligen roligt att stegen ’ finns kvar’ i kroppen.

   Gilla

 2. Så bra jobbat av dig och kul att stegen satt som de skulle! Det är inte fel med lite omväxling på motionsfronten.
  Vårvärme hos er nu alltså. Det hade vi i går med och det blev riktigt skönt på eftermiddagen.

  Önskar en fin start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

 3. Vad gäller grönskan tycks vi ligga på samma nivå som ni. Och Charles kröning hade jag sett på men var påväg från Sverige till Danmark då, Öresundsbron. Hade kunnat kolla via telefon men valde resevyerna istället 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.