Friska vindar…

Publicerad av

… blåste hela denna lördag medan Maken jobbade i det femgradiga vattnet. Trots vindarna och kylan hade han bestämt sig för att åtminstone försöka få ut skelettet till den 30 m långa bryggan. Metodiskt och effektivt gick han till väga och skam den som ger sig… Två timmar senare hade han hela härligheten på plats trots att han jobbade alldeles solo.

Här på bryggan kan man ju ännu inte gå och om vädret är en aning bättre imorgon innan vi styr kosan mot Förorten igen skall han försöka få bräderna på plats också. Bräderna, eller egentligen trallarna som skall läggas ovanpå är egentligen gjorda av plast och inte alls lika tunga som de som fanns på aluminium ställningarna då vi köpte stugan för snart fem år sedan. Bättre för vinterförvaring ute också.

Däremot lovas fortsatt kallt väder, så vi får ju se om det blir ngt mera jobb på bryggan eller inte. Bra början fick han i alla fall.

Medan Maken jobbade ute, jobbade jag inne. Har man stuga mitt i skogen vid en sjö har skogslivet en tendens att från och till söka sig inomhus. Det fanns spår i sängarna av detta uteliv! Både jordekorrar oC möss tar sig gärna in i stugan medan vi inte är här och gömme mat under kuddarna i sängarna! Att gillra fällor skulle ju vara idealiskt, men då skulle vi troligtvis komma tillbaka nästa gång till en hejdlös lukt och det vill vi ju naturligtvis inte heller. Bättre att gillra fällor då när vi är på plats.

En liten hög med samlad proviant för ngn jordekorre hittades under Sonens kudde.

Medan tvättmaskinen och torktumlaren gick varm med lakan och filtar spenderade jag tiden i köket med lite traditionell bakning…..

En trevlig lördag är snart till ända, men innan dess skall vi se en film tror jag. Igår såg vi på filmen Crazy, Rich Asians och idag tror jag vi skall ta oss an filmen Hidden figures.…

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.